Metin Feyzioğlu: Zarrab'ı hemen dosyalarıyla birlikte istemek zorundayız

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, ABD'den Reza Zarrab'ın istenmesi gerektiğini belirtti. Feyzioğlu, davada adı geçen eski bakanlar hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, ABD'de tutuklu olan Reza Zarrab'ın (Rıza Sarraf) tanıklık yaptığı davayla ilgili olarak, adı geçen eski bakanların, Yüce Divan'da yargılanmaları gerektiğini söyledi. Feyzioğlu, "Zarrab'ı hemen dosyalarıyla birlikte istemek zorundayız. Bu bakanların mutlaka Yüce Divan'da yargılanması gerekiyor. Elin mahkemesinde, elin ülkesinde bizi rezil etmeye hakları yoktur" dedi.

'TÜRKİYE'YE YÖNELİK BİR TSUNAMİ GELİYOR'

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, TBB Kadın Hukuku Komisyonu'nun (TÜBAKKOM) 1'inci Genel Üye Toplantısı'na katılmak üzereye Edirne'ye gitti. Feyzioğlu, Edirne Barosu önünde Rıza Zarrab'ın tanıklık yaptığı davayla açıklamalarda bulundu. Davayla ilgili ciddi kaygıları olduğunu belirten Feyzioğlu, davanın Türkiye'ye yönelik bazı tehlikeleri içerdiğini söyledi.

"Türkiye'ye yönelik bir tsunami geliyor" diyen Feyzioğlu, "En milli hislerle uyarıyorum. Bu dava milli dava değildir ama neticelerini milletin çekeceği bir davadır. Davayı milli davaya çevirirseniz bu durumda dünyadan dışlanma tehlikesi vardır. Türkiye'nin 'yolsuzluklara batmış bir hukuk dışı yönetilen bir devlet' olarak damgalanma tehlikesi vardır. Böyle bir damgalanma tüm finans sistemine yönelik ağır yaptırımların uygulanmasını neticeler" diye konuştu.

'BAKANLAR HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMALI'

Reza Zarrab'ın Türkiye'de yargılanması gerektiğini söyleyen Metin Feyzioğlu, "Zarrab'ı hemen dosyalarıyla birlikte istemek zorundayız. Ancak, ABD ile Türkiye arasında adli bir yardımlaşma anlaşması var. Oradaki dosyaları, delilleri Türkiye'ye getirtip, buradaki bürokratların ve bakanlar hakkında hemen soruşturma açılması gerekiyor" dedi.

'ELİN ÜLKESİNDE BİZİ REZİL ETMEYE HAKLARI YOK'

"Meclis soruşturması açılamaz" açıklamalarının yanlış olduğunu savunan Feyzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Profesörlük tezi olarak Meclis soruşturmalarını yazmış biriyim, davet ederlerse yanlışları gidermekten memnuniyet duyarım. Yeni deliller çerçevesinde Anayasa Mahkemesi'nin içtihadı da Meclis soruşturmasının yeniden açılabileceği yönündedir. Daha AK Parti döneminde de bu yapılmıştır. Koalisyon döneminde kapatılmış bir Meclis soruşturması yeniden açılarak Yüce Divan'da yargılaması yapılmıştır. Bu bakanların mutlaka Yüce Divan'da yargılanması gerekiyor. Elin mahkemesinde, elin ülkesinde bizi rezil etmeye hakları yoktur." (EDİRNE/DHA)