Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörist polislerin benim bayan bakanıma saldırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalova Belediyesi'ni eleştirdi. Erdoğan, "Asırlık ağaçları kesenlerle, asırlık ağaçları idam edenlerle bir yere gidilmez. Bunlarda çevrecilik, yeşile saygı diye bir şey yok" diye konuştu. Hollanda polisinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı engellemesini hatırlatan Erdoğan, Kendi başkonsolosluğuna girecekken, senin gene oradaki maalesef terörist polislerin benim bayan bakanıma saldırdı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yalova'ya giden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimde Yalova Belediyesi'ni kazanmayı hedeflediklerini istedikleri belirtti. Erdoğan, "Yerel seçimlerde hedef nedir? Yalova’yı gerçek sahiplerine emanet etmek. Asırlık ağaçları kesenlerle, asırlık ağaçları idam edenlerle bir yere gidilmez. Bunlarda çevrecilik, yeşile saygı diye bir şey yok" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Yalova İl Kongresi için geldiği Yalova'ya gitti. Kongre salonuna girmeden önce, salon dışında toplanan kalabalığa seslenen Erdoğan, "Bakın uzakları yakın ettik. Düşünün şöyle; 20 yıl, 30 yıl öncesini. Buradan arabalar kuyruk olacak, saatlerce o kuyruklarda bekleyeceksin, ondan sonra denizden karşıya geçeceksin. Şimdi artık böyle bir şey kaldı mı? Ve olmaz diyorlardı, oldu mu? Osmangazi Köprüsü ile işin bir tarafı bu tarafta, diğer ayağı karşı tarafta. İstanbul’dan arabana bin 1.5 saatte Bursa" dedi.

'PENSİLVANYA'DA NE İŞİN VAR?'

Fetullah Gülen'in ABD'den talimatlar verdiğini belirten Erdoğan, "O zaman neredesin yahu? Pensilvanya’da ne işin var? Yoksa orada mı sana yer açtılar, orada bir 400 dönüm yer tahsis ettiler? Şimdi orada ve utanmadan sıkılmadan oradan hala talimatlar yağdırıyor" şeklinde konuştu.

'BAZILARI HAKSIZLIK OLDU DİYE ÖNÜMÜZÜ KESİYOR'

"Acırsanız acınakacak hale gelirsiniz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şu anda içeride binlerce kişi var. Kusura bakmasınlar bazıları önümüzü kesiyorlar haksızlık oldu, şu oldu, bu oldu, o da olmuş. Olabilir, ama biz üzerine gidiyoruz. Varsa haksızlık zaten yargı tahliye ediyor. Biz eğer bu alçakların, kahpelerin 15 Temmuz gecesi üzerine üzerine gitmeseydik bu kardeşiniz şu an huzurunuzda olmayacaktı."

Erdoğan'dan Trump'a Kudüs eleştirisi: Günümüzün Neron'uErdoğan'dan Trump'a Kudüs eleştirisi: Günümüzün Neron'u

'GEREKEN DERSİ VERECEĞİZ'

2019'da yapılacak yerel seçimde Yalova Belediyesi'nin kazanmayı hedeflediklerini söyleyen Erdoğan, "Yerel seçimlerde hedef nedir? Önce Yalova’yı gerçek sahiplerine emanet etmek. Böyle asırlık ağaçları kesenlerle, asırlık ağaçları idam edenlerle bir yere gidilmez. Bunlarda çevrecilik diye bir şey yok. Yeşile saygı diye bir şeyi yok, onun için de gereken dersi inşallah 2019 Martı’nda vermek için hazır mıyız?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salon dışındaki konuşmasın ardından AK Parti Yalova 6'ncı İl Kongresi'nde konuştu. Salonda atılan "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganına cevap veren Erdoğan, "Gençler, biz tabii şunu bileceğiz: Her şeyden önce biz adeta barışın güvercinleri olarak çıktığımız bu yolda öldürmeye değil, adeta diriltmeye varız" dedi.

Konuşmasının devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan,'ın konuşmasından satır başları  şöyle:

GÜN YAKLAŞIYOR: "Ey Kılıçdaroğlu, sen bu ülkede SSK Genel Müdürlüğü yaptığın zaman, bu hastanelerin hali neydi yahu? Allah rahmet eylesin Savaş Ay güzel bir program yapmıştı bununla. Ne hijyen var, ne bir şey. Hastanelerde kuyrukta sefalet içerisindeydik ve düşünebiliyor musunuz, kullanılan galoşları tekrar satıyorlardı. Sen 1 yaşındaki torununu nasıl SSK'lı yaptın, 14-15 yaşındaki çocuğunu nasıl SSK'lı yaptın; bunların hesabını ver. Böyle, avuç dolusu sahte evraklar sallamakla sen kalkıp da Tayyip Erdoğan'ın ailesine leke süremezsin. Yargıda hesabını vereceksin. Gün yaklaşıyor. İnşallah yargıda o hesabı vereceği gibi bundan sonra atacağı iftiraların da onun boynuna nasıl dolanacağını görecek."

BAY KEMAL, SENDEN KALAN FATURALARI DA ÖDEDİK: "Türkiye'yi gerçek anlamda sosyal devlet haline getiren biz olduk. Garip, fakir fukaraya 38 milyar liralık sosyal yardım bütçesini kullanıyoruz. Ülkemizde, çalışanlardan yıllarca tasarruf teşvik fonu ve konut edinme yardımı adıyla kesintiler yapıldı. Sonra bunların üzerine ne oldu? Adeta yatıldı. Biz geldik, 4.5 milyon vatandaşımızın 15 milyar liralık tasarruf teşvik kesintisiyle 8 milyon vatandaşımızın 3.5 milyarlık konut edindirme yardımlarını başbakanlığım döneminde son kuruşuna kadar biz ödedik, biz. Bay Kemal, işte senin SSK döneminden de burada bize kalan faturalar var, onları da biz ödedik. Bütün bunları yaparken Marmaray, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Ilgaz Tüneli, Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu hattı gibi dünya çapında projeleri de tamamladık."

EVANGELİST BİR ANLAYIŞIN UYGULAMASI: "İsrail için ben 'Devlet terörü estiren bir ülke' diyorum. Şimdi, şu çocuk 14 yaşında bir genç. 20 tane terörist, İsrail’in askeri, bakın bu yavruyu tekme tokat, ağzını burnunu kan revan içinde bırakarak sürüklüyor. Sadece bu değil, annesinin kucağındaki yavruyu bile o haliyle görüyorlar ve silah dipçikleriyle annesini dövüyorlar. Down sendromlu bir yavruya bile zulmediyorlar. Ey Amerika, ey Trump sen bunları görmüyor musun? Lafa geldiği zaman biz şöyle, böyle destek veriyoruz, yardım yapıyoruz. Hangi yardımı yahu? Bu tamamen Evangelist bir anlayışın, siyonist bir anlayışın uygulamasıdır başka türlü izah edilemez."

TERÖRİST POLİS BAKANIMA SALDIRDI: Kadın çocuk yaşlı engelli demeden ellerinde hiçbir silahı olmayan kafes kurmuşlar, o kafesi yavrularla doldurdular. Şayet bu görüntüler, İsrail'den değil de dünyanın başka bir ülkesinden gelseydi, inanın bana dünyayı o devletin başına yıkarlardı. Hele hele Türkiye'den bu görüntü yansımış olsaydı Batı medyası aylarca manşetlerinden eksik etmezdi. Neredesiniz şimdi? 'Diktatör Erdoğan'ın ülkesinde böyle bir şey var mı, gördünüz mü böyle bir şey? Tayyip Erdoğan işte bunlara dayanamayıp, yüzüne yüzüne vurduğu için diktatör oluyor. Benim bayan bakanıma Hollanda’da da nasıl saldırdıklarını unutmadık. Ne yaptı? Kendi başkonsolosluğuna girecekken, senin gene oradaki maalesef terörist polislerin benim bayan bakanıma saldırdı.

OPERASYONLARIMIZDA DİKKATLİ HAREKET EDİYORUZ: Türkiye olarak terörle mücadele operasyonlarımızda birileri istediği için değil masumiyet karinesine olan inancımız sebebiyle tek bir sivilin, tek bir günahsızın burnunun dahi kanamaması için çok dikkatli hareket ediyoruz. Bunun için hem ülkemizdeki hem de sınır dışı operasyonlarımızda her zaman alnımız ak, başımız dik olarak yola devam ediyoruz. (YALOVA/DHA)