Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk milleti olarak dünyaya son sözümüzü söylemedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçmişte yapılageldiği gibi otur denildiğinde otursak, ver denildiğinde versek bu saldırıların hiçbiriyle karşılaşmazdık" dedi. Başka güçlerinde söylediklerine bakmadıklarını belirten Erdoğan, "Türk milleti olarak daha dünyaya son sözümüzü söylemedik" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Star gazetesinin düzenlediği Necip Fazıl Ödülleri törenine katıldı.

'ÜSTADIN BEKLEDİĞİ İNKILAP İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 yıldır büyük Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi, kendisiyle birlikte tüm dostlarının, soydaşlarının, dindaşlarının, mazlumların ve mağdurların umut kapısı, güven kaynağı bir ülkeyi inşa etmenin gayreti içindeyiz. Biz üstadın ömrü boyunca, hep bekleyip durduğu inkılap var ya, onu gerçekleştirmek için çalıştık çalışıyoruz" dedi.

'İMAN DEVİNİ AYAĞA KALDIRMAK İÇİN GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATIYORUZ'

Yürüttükleri mücadeleden dolayı saldırılara maruz kaldıklarını söyleyen Erdoğan, "Devlerin kıvranışına, cücelerin çırpınışına aldırmadan tarihin en büyük iman devini ayağa kaldırmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Eğer bugün, içeriden ve dışarıdan sürekli saldırılara maruz kalıyorsak, iftiralara uğruyorsak, davamıza ve onun uğruna adadığımız canımıza kastediliyorsa sebebi işte bu mücadeleden vazgeçmiyor oluşumuzdur" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'SADECE ALLAH'IN NE DEDİĞİNE BAKTIK'

"Şayet geçmişte yapılageldiği gibi otur denildiğinde otursak, sus denildiğinde sussak, ver denildiğinde versek, al denildiğinde alsak, bu saldırıların hiçbiriyle karşılaşmazdık ama biz şu veya bu gücün ne dediğine değil, sadece ve sadece Allah'ın ne dediğine baktık, sadece ve sadece milletimizin ne dediğine baktık. Türk milleti olarak daha dünyaya son sözümüzü söylemedik."

'KUDÜS GİDERSE KABE'Yİ DE KAYBEDERİZ'

"Şimdi Kudüs üzerinden tüm Orta Doğu'yu, tüm Müslümanları hedef alan yeni bir saldırı başladı. Bu konuda da ilk adımları büyük ölçekte çarşamba günü attık, inşallah devamını da getireceğiz. Şunu iyi biliyoruz. Kudüs giderse Medine'yi koruyamayız. Medine giderse Mekke'yi koruyamayız. Mekke giderse Kabe'yi de kaybederiz. Unutmayın Kudüs demek İstanbul demektir, İslamabad demektir, Cakarta demektir, Medine, Kahire, Şam, Bağdat demektir." (HABER MERKEZİ)