Bağlar'da neler oluyor: 2 çocuğuyla yürüyen kadını taciz etti, silah çekti

Diyarbakır Bağlar'da iki çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı Yusuf İslam Caddesi'nde, bu kez 23 yaşındaki Suriyeli hamile bir kadın, iki çocuğunu okula götürürken cinsel saldırıya uğradı. Saldırgan kendisine karşı koyan E.X. adlı kadına silah çekip tekme attı. E..'in polise şikayette bulunmasına ve olayın güvenlik kameralarına yansımasına rağmen saldırgan bulunmuş değil.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde son aylarda art arda çocuk ve kadınlara cinsel istismar ve saldırı vakaları yaşanıyor. İlçedeki Yusuf İslam Caddesi’nde son günlerde yaşanan 3 olayla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri olmasına rağmen failler bulunmuş değil.

Bağlar'da 2 ay önce E.T. isimli çocuk cinsel saldırıya uğramıştı. Geçen 10 Aralık günü ise E.K. isimli çocuk aynı kişinin cinsel saldırısına maruz kalmıştı.

MA'dan Esra Solin Dal'ın haberine göre aynı gün yine aynı sokakta bir kadının daha cinsel saldırıya uğradığı ortaya çıktı. Sabah saatlerinde 2 çocuğunu okula götüren 23 yaşındaki Suriye Halep göçmeni hamile E.X., arkadan kendisine yaklaşan bir erkeğin cinsel saldırısına maruz kaldı. Arkasını döner dönmez bu kişiye tepki gösteren kadının üzerine yürüyen saldırgan, tekmeleyip küfürler etti.

MARKETİN GÜVENLİK KAMERASI KAYDETTİ

Bu sırada elindeki silahı kadına doğrultan saldırgan, kadını darp edip caddeden uzaklaştı. Bu sırada çevrede bulunanların saldırgana müdahale etmemesi de kamera görüntülerine yansıyor.  Saldırı anı caddedeki bir marketin güvenlik kamerasına yansıdı.

Saldırıya uğrayan kadın yaşadıklarını anlatırken 4 yıl önce savaştan dolayı Halep’ten göç ettiğini ve kirada oturduklarını anlattı. Üç çocuk annesi kadın şu anda 5 aylım hamile. Her sabah olduğu gibi kız çocuklarını Çelebi Eser İlköğretim Okulu anasınıfına götürmek için evden çıktığını belirten kadın evinin iki sokak ötesinden bir erkeğin kendisini takip ettiğini söyledi.

'KENDİMİ SAVUNUNCA SİLAH ÇEKTİ'

Yol boyunca telefonda konuşuyor numarası yaparak kadına sözlü saldırıda bulunan saldırgan erkek, okulun kapısına kadar tacizini sürdürdü. Okulun kapısına geldiklerinde çocuklarının gözü önünde bu kişinin cinsel saldırısına maruz kaldığını kaydeden E.X., “Bana tacizde bulununca kendimi savundum. Bunun üzerine üzerime yürüyerek silah çekti. Direnmem üzerine bana tekme attı. Küfür ve hakaretler etti. Suriye’den gelenlere çok ağır küfürler etti” diye konuştu.

'ÇOCUKLARIM ÇOK KORKTU'

Saldırının caddedeki insanların gözleri önünde olduğunu ancak kimsenin müdahale etmediğini anlatan E.X., bu olayın herkesin başına gelebileceğini, bu yüzden herkesin duyarlı olması gerektiğini dile getirdi. Cinsel saldırı sonrası çocuklarının çok korktuğunu ve evin içinde bile elini bırakmadıklarını dile getiren E.X., çocuklarının bir yabancıyı gördüklerinde kaçarak arkasına saklandığını söyledi. Saldırıdan kendisinin de etkilediğini belirten E.X., şöyle dedi: “Ben geceleri uyuyamıyorum. Rüyalarıma giriyor. Bu erkek dışarıda gezdikçe ben rahat uyuyamam. Bir an önce yakalanmasını istiyorum.”

'SALDIRGAN HALEN YAKALANMADI '

Olayın yaşandığı gün polise şikayette bulunduğunu ve götürüldüğü karakolda tercüman olmadığı için 4 saat beklediğini aktaran E.X., ifadesi alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçtiğini aktardı. Aradan geçen 4 güne rağmen saldırganın yakalanmadığına işaret eden E.X., bir an önce bulunması çağrısını yineledi.