İddia: Ziraat Bankası'nın New York şubesi kapatıldı

Ziraat Bankası'nın İran yaptırımları davasında adı geçen New York şubesinin kapatıldığı iddia ediliyor. Şubede 2014'te de soruşturma başlatılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin yurt içi ve yurt dışında en yaygın şube ağına sahip olan ve adı ABD'deki İran yaptırımları davasında geçen Ziraat Bankası’nın New York şubesinin kapatıldığı iddia edildi. Buna göre, bankanın 1983'ten beri faaliyette olan New York şubesinde haziran ayından beri işlem yapılmıyordu; şube daha sonra tamamen kapatıldı.

T24 haberi Dünya Executive'den aktarırken, Ziraat Bankası’nın resmi internet sitesindeki yurt dışı temsilcilikler bölümünde New York Şubesi’nin yer almamasının bu iddiayı güçlendirdiği belirtiliyor. Ziraat Bankası'ndan konuya dair açıklama yapılmadı.

Bankanın New York şubesi 2014’te Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) soruşturma başlattığı haberleriyle gündeme gelmişti. Soruşturmanın Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de sanık olarak yargılandığı davada tanıklık yapan Rıza Sarraf bağlantılı kara para soruşturması olduğu ileri sürülmüş ancak banka tarafından yapılan açıklamada olayın 'teknolojik alt yapı ile ilgili' teknik bir sorundan kaynaklandığı ve kısa sürede çözüldüğü belirtilmişti. (Kaynak: T24)