İnterpol halaya çağrıldı!

Halk oyunları etkinliği için gittikleri Macaristan'da iltica eden 11 kişi için Türkiye İnterpol'den bilgi talep etti. Söz konusu kişileri götüren organizatör, "Savcılıktan temiz kağıdı almışlardı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halk oyunları ekibi olarak gittikleri Macaristan'da iltica ettikleri öğrenilen 11 kişi hakkında Türkiye İnterpol'den yardım istedi. Soruşturma kapsamında son dönemde benzeri dernekler üzerinden lisans alanlar da inceleniyor.

Macaristan'dan Türkiye’ye dönmeyen 16 kişiden 11'inin akibetinin öğrenilmesi, Macaristan’da mı yoksa başka ülkeye mi geçtiklerinin belirlenmesi için İnterpol'den bilgi isteyen savcılık, emniyet ile Gençlik ve Spor Bakanlığı müfettişlerinin incelemeleri sürüyor. Soruşturma kapsamında grubu yurtdışına götüren organizasyon şirketinin sahibi Y.K.’nın ifadesine başvuruldu. Y.K., "yurtdışına götürdüğü kişilerin herhangi bir terör örgütüyle bağlantılarının bulunmadığını, hepsinin savcılıktan sabıka kaydı aldığını" söyledi.

LİSANS ALANLAR İNCELENİYOR

Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, Farklı mesleklere mensup ve hepsi 20 yaş üstü 16 kişilik gruba, Kent Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üzerinden halk oyunları ekibi lisansı çıkarılması da inceleniyor. Halk oyunlarıyla ilgisi bulunmayan bu kişilere nasıl lisans çıkarıldığı araştırılıyor. Benzeri dernekler üzerinden son dönemde çıkarılan lisanslar da mercek altında. Halk Oyunları Federasyonu’nun onayının ardından resmi yazıyla Ankara Emniyeti Pasaport Şube’sinde gri (hizmet) pasaportu verilmesi de inceleme konusu. Bundan sonra uluslararası turnuvalar, milli müsabakalara katılanların dışında gri pasaport talepleri detaylı araştırılacak.