DBP'li üyelerden partiden ihraç edilen başkana yalanlama

Bağlar Belediyesi'nin DBP'li üyelerinden ihraç edilen başkana yanıt: Hesap verme zorunluluğumuz var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DBP'den ihraç edilen Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat'a eski partisinin belediye meclis üyelerinden yalanlama geldi. 1 Aralık’ta Diyarbakır’da yayımlanan Tigris gazetesine demeç veren Akat, partisine bağlı olduğunu belirterek, Belediyenin DBP’li Meclis üyelerine yönelik eleştirilerde bulundu. Üyeler ise kendileri hakkında sarf edilen sözlerin yersiz olduğunu belirterek bir açıklama yaptı.

Kaya’nın Tigris Gazetesi’nde yayınlanan röportajında, Fen İşleri Müdürlüğü bütçesinin 30 Milyon TL’den 5 Milyon TL’ye indiğini belirterek belediye meclisinin oy birliği ile onayladığı bütçeyi yetersiz olduğu gerekçesiyle eleştirmişti. Bağlar Belediyesi'nin DBP’li Meclis üyeleri ise yaptıkları açıklamada, "Fen İşleri bütçesi 30 milyondan 5 milyona değil, 17,5 milyona düşürülmüştür. Fen İşleri Müdürlüğü için 2016 yılına öngörülen bütçe 41 milyon 625 bin lira iken, gerçekleşen bütçe ise 18 milyon 109 bindir. 2017 yılı için öngörülen bütçe 46 milyon iken, 2017 Haziran ayına kadar (ilk 6 aylık) yapılan harcamalar 7 milyon 334 bindir. Bu gerçekleşme (harcama) oranları ile birlikte son dönemdeki ekonomik ve siyasi gelişmeler, belediyede yaşanan işçi kıyımları düşünüldüğünde bütçenin yerinde ve yeterli olduğu görülmektedir" dedi.

Belediye bütçesi ve harcama yetkisinin belediye meclisinin tasarrufunda olduğu belirtilen açıklamada, "2018 yılı için hazırlanan Tahmini Bütçe Taslağı önümüze geldiğinde ve taslağı incelediğimizde; gelirler kaleminin sadece birinde, Gayri Menkul Satışı (Arsa satışı) olarak 30 milyon gibi uçuk bir değer olduğunu fark ettik. Grup toplantımızda Plan Bütçe Komisyonu'na; yeni bir bütçe çalışması yürütmeleri gerektiğinin kararını alarak, bildirdik. Nitekim belediyenin 18 uygulaması (Belediye mevzuatının 18. Maddesi) nedeni ile vatandaşa zorunlu olarak satacağı arsaların dışında, arsa satışlarının doğru olmayacağının bilinci ve hassasiyeti ile hareket etme gibi bir sorumluluk ile karşı karşıyaydık" denildi. "Halka hesap verme gibi bir zorunluluğumuz ve mecburiyetimiz var" denilen açıklamada, gerekirse hazırlanan 125 milyonluk yeni bütçenin taslağının basın ile paylaşılabileceği ifade edildi.