'Erdoğan'a hakaret' iddiasıyla gözaltına alınan CHP'li Aktuğ, serbest bırakıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP grup sözcüsü Erdal Aktuğ, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Aktuğ, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı konularak serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Erdal Aktuğ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Aynı zamanda CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi grup sözcüsü ve Mudanya İlçe belediye Meclisi üyesi olan Erdal Aktuğ hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Ahmet Murat Ünal ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammed İzzet Dursun, suç duyurusunda bulunmuştu.

Ünal, Aktuğ'un Facebook sayfasında yer alan bir paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer devlet yöneticilerine iftira suçunu işlediğini iddia etmişti. Ünal, Aktuğ'un söz konusu paylaşımı bir süre sonra sildiğini de söylemişti.

Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında CHP'li Erdal Aktuğ, gözaltına alındı. Aktuğ, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  (HABER MERKEZİ)