'Zarrab davası etkili makamlardan bir kaç kelle alabilir'

Hürriyet yazarı Murat Yetkin, Zarrab davası nedeniyle yakın zamanda 'etkili' makamlardaki bazı kişilerin görevden alınabileceklerini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'deki davada tanık olarak ifade veren ve Türkiye'deki bazı bakanlarla, bürokratlara rüşvet verdiğini anlatan Reza Zarrab'ın 17 çalışanı gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturmanın yanısıra, 'etkili' makamlardaki bazı kişilere de fatura kesileceği belirtiliyor.

Hürriyet yazarı Murat Yetkin, 'Zarrab davası bir kaç kelle alabilir' başlıklı bugünkü köşesinde, MİT ve Emniyet'le ilgili ihmal iddialarına yer vererek, şu bilgileri aktardı:

"Zarrab davası yüzünden Türkiye'de etkili makamlardaki bazı isimler eğer hala yerlerinden olmamışsa yakında olabilir. Bu da muhtemelen sessiz sedasız, sanki Zarrab ile ilgisi yokmuş görüntüsü -olmaya başlamıştır ve- olacaktır.

Kılıçdaroğlu'nun çağrısına uyarak Başbakan Binali Yıldırım'ın dört eski bakan hakkında Zarrab ile irtibatlı yolsuzluk ve rüşvet iddialarının Meclis'te yeniden açtıracağına pek ihtimal vermiyorum. Bunu Yıldırım da istemez. Ama o istese bile Parti'nin genel başkanı Erdoğan, Zarrab davasını ABD'nin kendisine ve Türkiye'ye komplosu olduğunu söylüyorken bu ihtimal zayıftır.

Ama bu davanın Türkiye'de sonuçları olacağa, bazı devlet görevlilerinin olan bitenden sorumlu tutulacağına, mecazi anlamıyla bazı başların düşüp koltukların boşalacağına kesin gözüyle bakabiliriz."

Yazının tamamı