'FETÖ medya yapılanması' davasında tahliye talepleri reddedildi

"FETÖ medya yapılanması" davasında 20 tutuklu sanığın tahliye talepleri reddedildi. Bir sonraki duruşma, 6 Şubat'ta görülecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul 25'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki gün süren duruşmaya, 20 tutuklu sanık cezaevinden getirildi. Aralarında şarkıcı Atilla Taş ve gazeteci Murat Aksoy'un da bulunduğu tutuksuz 6 sanık da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmanın dün görülen celsesinde tanıklar dinlendi. Bugünkü celsede ise, sanık ve avukatlarının talepleri alındı. Avukatlar, sanıkların 17 aydır tutuklu kaldıklarını belirterek, tahliye edilmeleri talep ettiler.

Mahkeme heyeti, kuvvetli suç şüphesi gerekçesiyle, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma, 6 Şubat 2018'de görülecek.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından açılan davada 29 kişi yargılanıyor. Sanıklardan bazılarının şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı, bazılarının da Gülen cemaatinin üst düzey yöneticileriyle telefon irtibatı olduğu iddia edildi.

Hazırlanan ilk iddianamede, tüm sanıklar hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla 15'er yıla kadar hapis cezası istendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan yeni iddianamede ise tahliye edilen ancak darbe soruşturmasından tutuklanan Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Murat Aksoy'un da yer aldığı 13 kişi hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. (İSTANBUL/DHA)