Binali Yıldırım: Taşeron çalışması tamamlandı, detayları bakan paylaşacak

Başbakan Binali Yıldırım, taşeron işçilikle ilgili çalışmanın tamamlandığı söyledi. Yıldırım, yeni düzenlemenin detaylarının bu hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından açıklanacağını kaydetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Güney Kore'ye gerçekleştireceği ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Ziyaretle ilgili detayların ardından soruları yanıtlayan Binali Yıldırım, kamuda çalışan taşeron işçilerin, kadroya alınması yönündeki çalışmanın tamamlandığını söyledi. "Esas itibarıyla bu statüde çalışan yüz binleri ifade edeceğimiz kişilerin, kamuda işçi statüsünde süresiz sözleşmeli olarak çalışmasını öngören bir düzenleme gerçekleşecek. Bununla ilgili detaylar 12 maddeden oluşuyor, detayları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız bu hafta içerisinde paylaşmış olacak" dedi.

Enflasyon oranları hakkındaki bir soru üzerine Yıldırım, "Beklediğimizden biraz yüksek geldi. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda yukarı doğru bir kıpırdanma var. Bunun geçici bir durum olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Yıldırım, enflasyon oranının 2018 yılında daha düşük olacağını ve bu yönde çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.