Hrant Dink cinayeti sanığı istihbarat görevlileri, keşif iddiasını reddetti

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davada, dönemin jandarma istihbarat görevlileri Gazi Günay ve Ergün Yorulmaz yaptı. Günay ve Yorulmaz, Dink'in evi ve işyerinde keşif yaptıkları iddiasını reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, Fetullah Gülen ve kamu görevlilerinin yargılandığı 85 sanıklı davaya devam edildi. Bugün görülen duruşmada, Dink'in ev ve işyerinde keşif yaptıkları iddia edilen dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlileri Gazi Günay ve Ergün Yorulmaz savunma yaptı. Her iki sanık da keşif iddialarını reddetti.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, eski emniyet müdürü Ramazan Akyürek, dönemin İstanbul İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ve gazeteci Ercan Gün'ün de aralarında bulunduğu 13 tutuklu sanık getirildi. Eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ve 5 sanık da duruşmaya katıldı.

'DİNK'İN EVİNE VE İŞYERİNE GİTMEDİK'

Hrant Dink öldürüldüğü dönemde, Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli tutuksuz sanık Ergün Yorulmaz, savunma yaptı. Dink'in Bakırköy'deki evi ve işyerinde keşif yaptıkları iddia edilen Yorulmaz, İstanbul'a Coşkun Aydın'ın işlediği bir cinayetle ilgili çalışma yapmaları nedeniyle geldiklerini öne sürdü. Yorulmaz, Coşkun Aydın'ın yakalanması için yardımcı olan Halit Sağlam'la, 9 Ağustos'ta Bakırköy'de görüştüklerini söyledi.

14 Ağustos 2016'da İstanbul'dan Trabzon'a dönerek göreve başladıklarını belirten Yorulmaz, "Kesinlikle Hrant Dink'in işyerine, evine gitmedik, keşifte bulunmadık. Benim uzaktan yakından hiçbir alakam yok. Cinayetle ilgili yargılanan kimseyle olay öncesi ve sonrasında ne bir görüşmem, ne de bir faaliyetim söz konusudur" dedi.

'CİNAYETİ ORGANİZE ETMEK İÇİN GELSEK, HİÇBİR KURUMLA İLETİŞİME GEÇMEZDİK'

Yorulmaz'dan sonra dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi Gazi Günay savunmasını yaptı. Günay, İstanbul'da bulundukları süre boyunca Coşkun Aydın'ın yakalanmasına ilişkin çalışmalar yaptıklarını, Hrant Dink'in evine ve Beyazadam Kitabevi'ne keşif amaçlı gitmediklerini öne sürdü.

Günay, Dink cinayetini organize etmek amaçlı İstanbul'a gelmeleri durumunda, İstanbul'daki hiçbir kurum ile iletişime geçmeyeceklerini de iddia etti. Duruşma yarına ertelendi. (İSTANBUL/DHA)