Bitlis Barosu, avukata yapılan saldırıyı kınadı

Bitlis Barosu, Adilcevaz ilçesinde avukat Bülent Erçetin'e yapılan saldırıyı kınadı. 1 Aralık'ta saldırıya uğrayan Erçetin hastanede tedavi görüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bitlis Barosu, Adilcevaz ilçesinde adliyeye giderken bir grubun taşlı ve topalı saldırısı sonucu ağır yaralanan avukat Bülent Erçetin'e yapılan saldırıyı  kınadı. Baro Başkanı Fuat Özgül, yapılan saldırıya ilişkin hukuki sürecin takipçisi olacaklarını, saldırıyı yapan şüphelilerin cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Bitlis Barosu, geçen cuma günü adliye binasına giderken eli sopalı bir grubun saldırısına uğraması sonucu ağır yaralanan ve Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Bitlis Barosu üyesi Avukat Erçetin'e yapılan saldırı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

'YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR'

Adilcevaz Adliyesi önünde avukatlarla birlikte açıklama yapan Baro Başkan Fuat Özgül, şunları söyledi: "1 Aralık 2017 tarihinde Adilcevaz Adliyesi önünde baromuz üye avukatlarından Bülent Erçetin’e yönelik menfur bir saldırı düzenlenmiştir. Meslektaşımız bu saldırı nedeniyle halen Bitlis'in Tatvan ilçesi Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altında olup, yaşam mücadelesi vermektedir. Özellikle son yıllarda avukatlara karşı artarak devam eden saldırıların son kurbanı maalesef değerli meslektaşımız Avukat Bülent Erçetin olmuştur. Yargının vazgeçilmez unsurlarından biri olan avukatlara yapılan bu saldırılar, yargıya yapılmış demektir."

'SALDIRI AVUKATLIK MESLEĞİNE YAPILMIŞTIR'

Avukatların müdafi olarak katıldıkları davalara konu olan uyuşmazlıkların tarafı olmadığını belirten Özgül, şöyle devam etti: "Avukatlara, baktıkları dosyalarla özdeşleştirilerek yapılan sözlü, fiili ve silahlı saldırılar asla kabul edilemez. Meslektaşımız görevi nedeniyle uğradığı bu saldırı avukatlık mesleğine yapılmıştır. Görevi başındaki meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, bu tür saldırıların avukatlık mesleğini yürütmemize engel olmayacağını, savunmanın susmayacağını bir kez daha yüksek sesle dillendiriyoruz. Bitlis Barosu olarak meslektaşlarımızla birlikte bu süreci takip edeceğimizi, şüphelilerin cezalandırılması ve adaletin sağlanması için elimizden gelen çabayı göstereceğimizi, saldırıya ilişkin hukuki sürecin takipçisi olacağımızı, meslektaşlarımızın ve kamuoyunun dikkatine sunuyor, meslektaşımıza acil şifalar diliyorum." (BİTLİS/DHA)