Tutuklu ve yargılanan meslektaşları için yürüdüler: Sözümüz var

Gazeteciler, avukatlar, akademisyenler... tutuklu ve yargılanan meslektaşları için yürüdü. 'Dışardaki Gazeteciler', 'Adalet nöbeti' ve 'Barış akademisyenleri' adına yapılan açıklamada; "Barışa, hakikate, adalete sözümüz var" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteciler, akademisyenler, avukatlar İstanbul Kadıköy’de, yargılanan ve tutuklu meslektaşları için yürüdü. Gazeteciler, avukatlar, akademisyenler tutuklu meslektaşları için Kadıköy'de bir araya geldi. 'Dışarıdaki Gazeteciler' tarafından düzenlenen 'Sözümüz var' eylemi Kadıköy'de başladı.

Yürüyüşe, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, Diyarbakır Sur'da katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal gibi pek çok isim katıldı.

Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş meydanında bir araya gelenler polis engeliyle karşılaşması sonrası "Hemen şimdi adalet", "Hemen, şimdi, özgürlük" sloganları atarak basın açıklaması yapmak için yürüdü. Boğa'ya kadar yürüyenler burada bir basın açıklaması yapıldı.

'SÖZÜMÜZ VAR...'

Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu burada Dışardaki Gazeteciler, Adalet nöbeti ve Barış akademisyenleri adına bir konuşma yaptı:. Mavioğlu şunları söyledi: "Yürüyoruz hakikatin kamusallaşması adına, her türlü tehdide, gözdağına linç ve tecrit koşullarına rağmen dimdik ayakta kalmayı başaran tutuklu gazeteci arkadaşlarımız için yürüyoruz. Çünkü bizim hakikate sözümüz var. Demir parmaklıkları arasında çürütülmeye çalışılan haber emekçilerinin  karanlığı delen cümlelerini çoğaltmaya ihtiyacımız var. Büyük haksızlığa isyan ettiğimiz için yürüyoruz. Yürüyoruz. Gazetecilerin, akademisyenlerin, yazarların ve her dönemin olağan şüphelisi gençlerin kötü gün dostu olan hak savunucusu avukatlar, ağır bir cenderenin içinde boğulmaya çalışıldıkları için yürüyoruz. Mahkeme salonlarından yaka paça atılan, adalet talepleri coplarla, tekmelerle yanıtlanan, büroları basılıp gözaltına alınan, tutuklanan avukatlar için yürüyoruz. Çünkü demokrasiye ve adalete sözümüz var. Her nerdeyseniz duyun sesimizi. Asıl çaresiz olanlar yarına dair sözünü tüketmiş olanlardır. Oysa bizim ümidimiz de var çaremiz de. Barışa, hakikate, adalete sözümüz var. Gençlere, çocuklara, kadınlara, düne, bugüne, yarına dair sözümüz var. Her daim haksızlıklara karşı feryat ederiz ama sözümüzden feragat etmeyiz. Evet sözümüz var. Çünkü biliyoruz sözün bittiği yerde faşizm başlar." (HABER MERKEZİ)