Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye silahlı saldırı

CHP'li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye silahlı saldırı düzenlendi. Bacağından yaralanan İnce, hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Güzelbahçe ilçesinin, Belediye Başkanı Mustafa İnce, evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Bacağından yaralanan İnce, hastaneye kaldırıldı.

CHP'li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, eşi Nilüfer İnce ile birlikte evine girerken, silahlı saldırıya uğradı. Otomobille yaklaşan bir kişi, İnce çiftine doğru ateş açtı. Mermilerden biri, Mustafa İnce'nin sol diz kapağının üzerine isabet etti. Saldırgan otomobille olay yerinden uzaklaştı.

Çevredekileri ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. İnce, ambulansla 9 Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

'SİYASİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ'

Aynı ambulansla hastane giden CHP Güzelbahçe İlçe Baykanı Kazım Çam, "Saldırının siyasi olduğunu düşünmüyoruz. Biri kanunsuz bir iş yapmayı teklif etmiştir. Başkan da kabul etmeyince bu yola başvurmuştur, diye düşünüyorum" dedi.

Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

DOKTORU AÇIKLAMA YAPTI

Dokuz Eylül Üniversitesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Acil Tıp Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gürkan Ersoy, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. İnce'nin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirten Prof. Dr. Gürkan Ersoy, şöyle konuştu:

"Belediye başkanımızın hayati bir tehlikesi şu an itibariyle kesinlikle yoktur. Antibiyotik tedavisi, tetanoz aşısı, serum takılması gibi ilk tedavisi yapılmıştır. Filmleri çekilmiştir. İleri tetkik ve tedavi amacıyla şu anda özel kata yatırılmıştır. Ameliyat gerekebilir ama bilemiyorum, onu ortopedist arkadaşlar yapacaklar. Kurşun girip çıkmış. Ameliyat olmasa da belki 1-2 gün burada kendisi dinlenip çıkacaktır."

KOCAOĞLU: KİMSEYİ İNCİTMEYEN BİR BAŞKANIMIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Mustafa İnce'yi hastanede ziyaret etti. Çıkışta, açıklamada bulunan Kocaoğlu, "Mustafa İnce başkanımız kimseyi incitmeyen herkesin yardımına koşan bir belediye başkanımız. Bu hareketin yapılmasını ne Güzelbahçeliler’in ne İzmirliler’in ne bizlerin kabullenmesi mümkün değil. Acil şifalar diliyorum" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ AŞKIN: HENÜZ GÖZALTI YOK

İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ise, şu anda gözaltı olmadığını belirterek, "Şüphelileri yakalamak için arkadaşlarımız çalışıyor" diye konuştu. (İZMİR/DHA)