Bodrum kattaki evin girişi kaldırımla kapatıldı

İstanbul'da bodrum katındaki bir dairenin girişi kaldırım taşlarıyla kapatıldı. Evde oturan Mustafa Doğu, başka giriş olmadığı için dışarıda kaldı. Yetkililer ise merdivenlerin kaldırımı işgal ettiğini belirttiler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Fatih ilçesinde, bodrum katta bulunan bir evin girişi, dün kaldırım taşlarıyla kapatıldı. Başka giriş kapısı olmadığı için evine giremeyen Mustafa Doğu, "Eşyalarım içeride kaldı. Ekipler kapının girişini kapatınca dışarıda kaldım. Daha önce hiçbir tebligatta bulunulmadı. Ne yapacağımı bilmiyorum" diye sitem etti.

Zeyrek Mahallesi'nde, bodrum katında oturan Mustafa Doğu'nun evine sabaha karşı saat 05.00 sıralarında Fatih Belediyesi'ne bağlı ekipler gitti. Ekipler, Mustafa Doğu'nun evi terk etmesi gerektiğini, giriş kapısını kaldırım taşıyla öreceklerini belirtti.

Fatih Belediyesi'ne giden Doğu'ya, kapı girişindeki merdivenlerin kaldırımı işgal ettiği gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla kapatılacağı söylendi.

'EŞYALARIM İÇERİDE, BEN DIŞARIDA KALDIM'

Evine geri dönen Doğu, kapısının girişinin kaldırım taşıyla kapatıldığını gördü. Evinin başka giriş kapısı olmadığı için dışarıda kalan Doğu, eşyalarının içeride olduğunu ve kendisine daha önce tebligatta bulunulmadığını ifade ederek, yetkililere tepki gösterdi.

4 yıldır bu dairede oturduğunu anlatan Mustafa Doğu, "Sabah 05.00 sıralarında ekipler geldi, kapımı çaldı. Daireyi boşaltmam gerektiğini, burayı kapatacaklarını söyledi. Neden olduğunu belediyeden öğrenmem gerektiğini söylediler. Evi boşalatmam için bana süre de vermediler. Durumu anlamak için belediyeye gittim. Geldiğimde evin  girişini kapatmışlardı. Kapı girişindeki merdiven burayı bozuyormuş, gerekçe bu. Eşyalarım içeride. Ben de dışarıda kaldım" dedi.

Gaziantep Belediyesi'nden emekli olduğunu söyleyen Doğu, "Yıllardır bu ülkeye vergi ödedim. Bu hale mi düştük" diye konuştu.

'DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YAŞANMAZ'

Duruma bazı mahallede yaşayanlar da tepki gösterdi. Faik Özçelik, "Mahalle sakinleri olarak bu duruma üzüldük. Sabah gelip kaldırıyorlar ve burayı kapatacaklarını söylüyorlar. Kalacak yeri yok. İki bina ötede aynı konumda bir yer daha var ama orası kapatılmadı. Tebligat da verilmemiş, uyarılmamış. Böyle bir durum dünyanın hiçbir yerinde olmaz" dedi. (İSTANBUL/DHA)

Etiketler belediye duvar ev Adam