Genelkurmay çatı davasında gerginlik çıktı

Darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşananlar davada gerginlik yaşandı. Sanıklara tepki gösteren bir kişi, polisler tarafından dışarı çıkarıldı. Mahkeme heyetine tepki gösteren izleyiciler, duruşmayı terk etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşananlarla ilgili davada gerginlik çıktı. Sanıklardan eski Binbaşı Suat Kürşat Gün'ün, darbecilere direnenler için "Boş yere öldüler" ifadesini kullandı. Bunun üzerine davayı izleyenlerden bir kişi, "Ateş edip vurmasaydınız" diye tepki gösterdi. Mahkeme heyeti, tepki gösteren kişinin dışarı çıkarılmasını isteyince; diğer müştekiler de heyete tepki gösterdi.

15 Temmuz darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşananlarla ilgili, Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 221 sanıklı çatı davasına devam edildi. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sanık eski Kurmay Binbaşı Suat Kürşat Gün'ün savunma yaptı.

Suat Kürşat Gün, Genelkurmay Başkanlığı'nda darbecilere karşı mücadele verirken, güney nizamiyede hayatını kaybedenler için "Boş yere öldüler" ifadesini kullandı. Bunun üzerine davayı izleyen bir kişi, "Ateş edip vurmasaydınız o zaman" diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine mahkeme heyeti, duruşmanın düzenini bozduğu gerekçesiyle, tepki gösteren kişinin dışarı çıkarılmasını istedi. Diğer müşteki ve mağdurlar da sanıkların mahkemeyi oyaladığını, kendilerine ise hakaret ettiklerini belirterek, tepki gösteren kişinin dışarı çıkarılmamasını istedi.

İtirazlara rağmen mahkeme başkanının talebi üzerine polisler, sanıklara tepki gösteren kişiyi duruşma salonundan çıkardı. Karara tepki gösteren diğer izleyiciler de sıralara vurarak, alkışlarla mahkeme salonunda dışarı çıktı. (ANKARA/DHA)