Ahval yayın hayatına başladı

Haber sitesi Ahval, geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başladı. Sitenin Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Baydar, hedeflerini "Bağımsız habercilik ve rasyonel yorumculuk yapacağız" sözleriyle açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Haber sitesi Ahval geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başladı.

'3 DİLDE YAYIN YAPACAĞIZ' 

Artı Gerçek'e konuşan Ahval'in Genel Yayın Yönetmeni  Yavuz Baydar, "Londra'da çok uzun süredir sadece medya işinde olan bir Arap kökenli sermaye grubu benimle temasa geçti. Profesyonel olarak doğru düşündüklerini anladım: Türkiye gibi muazzam bir ülkenin ve hareketli toplumun hikayesinin yeterince anlatılmadığını, bir boşluk olduğunu düşünüyorlardı. Irak ve Suriye ardından, Türkiye'deki krizle ortaya çok büyük bir kara deliğin çıktığı ve bunun sağlıklı analiz edilmesi ve hem Türkiye'de çürük bir medyaya, yozlaşmış bir kesim gazete yöneticisine maruz bırakılmış halka hem de uluslararası camiaya izah edilmesini hayati görüyorlardı.

Çoğulcu, seküler ve paylaşımcı, insan haklarını esas alan bir habercilik merceğine sahipler ve temel mesleki standartlarda anlaştık. Önce İngilizce yayın yapalım derken iş büyüdü ve 'tabii Türkçe de şart', ardından 'Arap alemine Türkiye'yi her boyutuyla anlatmak lazım, iyisi mi üç dilde yapalım' noktasına evrildi proje" sözleriyle yayına başlama süreçlerini anlattı.

"Gazetecilik ayrıca sosyal, kültürel ve bilimsel olguları anlatma işidir. Üçüncüsü, gazeteci kamusal tartışma dediğimiz demokrasinin vazgeçilmezi için varını yoğunu ortaya koymak zorundadır. Tabii mesleğinin onuruna inanıyorsa, ona baş koymuşsa" diyen Baydar, "Bağımsız habercilik ve rasyonel yorumculuk yapacağız. Ahval, içinden çıkılmaz hale gelmiş gibi görünen Türkiye'nin 'hallerini' anlamak ve anlatmakta kararlı. Umarım mahcup olmayız" sözleriyle hedeflerini anlattı.

3 dilde yayın yapan Ahval'e buradan  ulaşabilirsiniz.