Tahir Elçi’nin avukatı olduğu JİTEM davası bugün görülüyor

Tahir Elçi’nin avukatlığını üstlendiği ve öldürüldüğü güne kadar takip ettiği Kızıltepe JİTEM davası, bugün Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Tahir Elçi’nin öldürülüşünün ikinci yıl dönümünde, Elçi’nin avukatlığını üstlendiği Kızıltepe JİTEM davasının duruşması yapılacak. Bugün saat 10.50’de Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan Kızıltepe JİTEM davası, 90’lı yıllarda devlet görevlilerinin dahil olduğu ağır insan hakları ihlallerine ilişkin süren az sayıda davadan biri.

20 Temmuz 2014 tarihli iddianame ile açılmış bu davada 1992-96 yılları arasında Kızıltepe’de yasadışı keyfi infaz edilen ve zorla kaybedilen 22 kişinin akıbeti soruluyor. Dava kapsamında emekli Albay Hasan Atilla Uğur, dönemin Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Eşref Hatipoğlu, Jandarma Bölük Komutanı Ahmet Boncuk, Başçavuş Ünal Alkan ve köy korucuları Abdurrahman Kurğa, Mehmet Emin Kurğa, Ramazan Çetin, Mehmet Salih Kılınçaslan ile İsmet Kandemir “silahlı örgüt kurmak veya yönetmek, silahlı örgüte üye olmak ve tasarlayarak öldürmek” suçlarından yargılanıyorlar.

(DUVAR)