Kızıltepe JİTEM Davası Tahir Elçi’siz görüldü

Kızıltepe JİTEM Davası’nın 12’nci duruşmasında, davanın avukatlarından olan Tahir Elçi anıldı. Müşteki avukatlar, “Bizlerin Tahir Elçi gibi tek bir derdi var. İşlenen bu cinayetlerin faillerinin bulunarak cezalandırılması” dedi.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 1992-1996 yılları arasında 22 kişinin öldürülmesine ilişkin açılan ve kamuoyunda “Kızıltepe JİTEM Davası” olarak bilinen davanın 12’nci duruşması Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 12’nci duruşmasında, davanın avukatlarından ve bugün ölüm yıl dönümü olan Tahir Elçi'siz görüldü.

Duruşmaya başka bir davadan tutuklu olan sanık Mehmet Salih Kılıçaslan, tutuklu bulunduğu Mardin E Tipi Cezaevi’nden SEGBİS yolu ile katıldı. Beyanda bulunan müşteki avukatı Erdal Kuzu, "Her bir cinayet için duruşmalarda 10 dakika ayırarak hakikate ulaşamazsınız. Yazışmaların JİTEM adına yapıldığına, bu yazışmaların altında rütbeli subayların imzası olduğuna dair yazışma yapmanız gerekir” diye konuştu.

‘DOSYALARIN BİRLEŞTİRİLMESİ GEREKİR’

Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi’nin Dargeçit JİTEM Davası’nın Kızıltepe JİTEM Davası ile birleştirme talebine dikkat çeken Kuzu, mahkemenin bu talebi reddetmesine tepki gösterdi ve şunları ekledi: “Mağdurlar aynı kuyudan çıktı. 90’lı yıllarda işlenen cinayetlerin 5’i Aysun (Tilzerin) köyünde bulunan kuyuda çıktı. Bu cenazelerden üçü sizin mahkemenize, ikisi Dargeçit JİTEM Davası’na eklendi. Maddi hakikate ancak bu dosyaları birleştirerek ulaşabiliriz. Adıyaman’da karar verildi ve karar Yargıtay’a gönderildi. Biz Yargıtay kararının beklenmesini talep ediyoruz.”

TAHİR ELÇİ DURUŞMADA ANILDI

Tahir Elçi’nin öldürülmesinin 2’nci yılı olduğunu hatırlatan Kuzu, “Kendisi faili meçhul cinayetlerle mücadele eden bir hukuk insanıydı ne yazık ki ‘faili meçhul’ bir cinayete kurban gitti. Bizlerin Tahir Elçi gibi tek bir derdi var, işlenen bu cinayetlerin faillerinin bulunarak cezalandırılmalarıdır” diye konuştu. (Kaynak: MA)