Gültan Kışanak: Vicdan, Tahir Elçi’yi en iyi anlatan kelime

Tahir Elçi'nin katledilişinin ikinci yıl dönümünde Gültan Kışanak bir anma mesajı paylaştı. Kışanak, Elçi hakkında "Vicdanın ölmediğini göstermek isterken ölümsüzleşti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kandıra 1 No'lu Cezaevi’nde tutuklu bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Tahir Elçi için yazılı mesaj paylaştı. Kışanak mesajında, "‘Vicdan’ Tahir Elçi’yi en iyi anlatan kelime olsa gerek. Ölümlere, yıkıma, tarih katliamına sessiz kalmadı” ifadelerine yer verdi.

“Tahir Elçi dostlarına” sözleriyle başlayan Gültan Kışanak’ın mesajı şöyle:

“Ömrünü insan hakları, adalet ve hukuk mücadelesine adayan Sayın Tahir Elçi, insanlık tarihinin kültürel mirasını korumaya çalışırken tarihi katledenlerin hedefi oldu. 2 yıl geçti ama yaramız hala kanıyor. Katiller bulunmadı. Hukuk adına, adalet adına acımız bir nebze de olsa dindirilecek bir adım atılmadı. ‘Vicdan’ Tahir Elçi’yi en iyi anlatan kelime olsa gerek. Ölümlere, yıkıma, tarih katliamına sessiz kalmadı. Hesapsız, kaygısız yüreğini ortaya koydu. Vicdanın ölmediğini göstermek isterken ölümsüzleşti. Saygıyla, minnetle anıyoruz.”