Darbe sanığı binbaşının üzerinden anlamı çözülemeyen notlar çıktı

Ankara'daki darbe girişimi davasında yargılanan eski Binbaşı Ahmet Yıldız'ın üzerinde yapılan aramada çıkan notlar mahkeme tutanaklarına geçti. Notlardaki ifadelerin önemli bir bölümü tam olarak okunamıyor. Okunan bölümlerde ise şöyle ifadeler yer alıyor: 'Biz önümüzde yaşlı en önde 1 yürüyoruz taşlık bir yer. 1 namazı bırakmayın diyor (ilk aylardan). Zor bir geçit 1 ve yaşlı atladı sonra hepimiz geçtik, atladık'"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında 'Yurtta Sulh Konseyi' üyesi olduğu iddia edilen 221 sanık hakkında açılan davada yargılanan eski Binbaşı Ahmet Yıldız'ın üzerinde çıkan notlarda anlam bütünlüğü olmayan ifadeler yer alıyor. 16 Kasım'da yapılan aramada elde edildiği belirtilen 6 sayfalık notlar tam olarak çözülebilmiş değil.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda görülen davanın 16 Kasım'daki duruşmasında, tutuklu sanık eski Binbaşı Ahmet Yıldız'ın üst araması sırasında ele geçirilen notları mahkeme tutanağına geçti. Tutanağa göre, Yıldız'ın saat 14.30'da mahkeme dönüşü mahkum kabul biriminde bulunan duyarlı kapıda yapılan üst aramasında, atletinin iç kısmı karın bölgesinde saklanmış vaziyette 5 adet A4 kağıdı ve 2 adet küçük kağıda yazılı notlar bulundu.

ÖNCE 'KORSE' SONRA 'AYETLER YAZILI' DEDİ

Arama sırasında atletinin içinde ne gizlendiği sorulduğunda Yıldız, "korse" yanıtı verdi. Korse olmadığının anlaşılması üzerine Yıldız, bu sefer de "ayetler yazılı" cevabını verdi. Tutanakta, "Notlar incelendiğinde talimat niteliği taşıyacak yazılar içerdiği düşünülmektedir" ifadesine yer verildi.

Tutanağa 'talimat niteliği taşıyacak yazılar' şeklinde geçen notların çoğu okunmuyor. Okunan kısımlar ise anlam bütünlüğü ifade etmiyor. İçinde bazı ayetler ve rüyaların bulunduğu notlardaki "1,10,100" gibi rakamların bazı kişileri işaret ettiği öne sürülüyor. Notlardaki "1"in Fetullah Gülen olduğu da iddialar arasında.

'ZOR BİR GEÇİT BİR YAŞLI ATLADI SONRA HEPİMİZ GEÇTİK'

Notlarda, şu tür ifadeler yer alıyor: "Konya bir cemaat lideri sürekli kötülüyormuş. Rüyasında 3 gün 1'i görmüş, arkası dönükmüş, çok üzülmüş. Niye olduğunu sormuş. 1 'Onlar benim dostlarım' demiş. Ertesi gün cemaatine 'onlar bizim kardeşlerimiz' demiş, 'Çöl, savaş. Ok 1'e saplanıyor, sırtına. Güneşe arkasını dönüyor, güneş sırtına vuruyor. 1 güneş batıdan doğacak diyor. 1 yükseliyor, bulut yumruk şeklini alıp gidip diğer tarafı dağıtıyor. Güneş açılıyor, parlıyor' ve 'Biz önümüzde yaşlı en önde 1 yürüyoruz taşlık bir yer. 1 namazı bırakmayın diyor (ilk aylardan). Zor bir geçit 1 ve yaşlı atladı sonra hepimiz geçtik, atladık."

(ANKARA/DHA)