Bekir Bozdağ: Zarraf davası Türkiye'ye kumpastır

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD'deki Rıza Sarraf Davası'na ilişkin konuştu. Bozdağ, "Zarraf davası çok net bir şekilde tartışmasız Türkiye'ye kumpastır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın görüşmesini 'dönüm noktası' olarak tanımladı. Bozdağ, YPG'ye verilen silahların da geri alınması gerektiğini söyledi.

24 TV canlı yayında gündemi değerlendiren Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD'de devam eden Rıza Zarraf davası ile ilgili konuştu.

Bozdağ, Türkiye'nin Trump'ın daha fazla silah verilmemesi yönündeki sözlerinin takipçisi olacağını belirtirken, YPG'ye verilen silahların da geri alınması gerektiğini söyledi. Bozdağ, "Trump'ın 'Silah vermeyeceğiz' açıklaması son derece önemlidir, ama lafta kalırsa kıymeti yok. ABD'nin verdiği silahları toplaması gerekiyor, sözlerin takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

'TRUMP, TÜRKİYE'NİN HAKLILIĞINI KABUL ETTİ'

"Erdoğan-Trump görüşmesi tarihi nitelikteydi, çünkü Trump ilk kez Türkiye'nin (YPG konusunda) haklılığını kabul etti" ifadelerini kullanan Bozdağ, Soçi'de Rusya, Türkiye ve İran arasında gerçekleştirilen Suriye zirvesinin Trump'ın bu kararında etkili olduğunu söyledi.

'VERİLEN SİLAHLARIN DA GERİ ALINMASI GEREKİYOR'

Bozdağ, "Bugüne kadar (YPG'ye verilen silahların da) toplanması gerekiyor. Trump, DEAŞ ile mücadele bittikten sonra YPG'ye verdikleri silahları da toplayacaklarını söyledi, bu sözün de takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

'SARRAF DAVASI TÜRKİYE'YE KUMPASTIR'

Bozdağ, Rıza Sarraf'la ilgili olarak da "ABD'de bu yargılamayı yapanlara soruyorum, sizin elinizde Rıza Sarraf'ı suçlayan doğru deliller var mı yok mu? Varsa bu delilleri size kim getirdi? Sarraf dosyası Türkiye'ye kumpastır. Sarraf üzerinden Türkiye'ye kumpas yapılıyor" dedi.

Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Sarraf ABD'ye gitti mi, götürüldü mü o da ayrı bir tartışma konusu. Eğer bizim dediğimiz ifadenin altına imza atarsan hemen çıkarsın diye söylüyorlar. Eğer kabul etmezsen 35-40-150 yıl değişik şekillerde cezalarla tehdit ediliyor. Götürüldüğü konusunda kesin kanaatim yok. İhtimallerden birisi."

'CAM FİLMİYLE İLGİLİ BİR AF SÖZ KONUSU DEĞİL'

Bozdağ, cam filmi yasağına uymayanlara verilen cezalarla ilgili olarak da "Cezalarla ilgili bir af söz konusu değil" dedi.