Mevlüt Uysal: En fazla şikayet İETT'den geliyordu, değiştirdik

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İETT Genel Müdürü Arif Emecen'i şikayetler nedeniyle görevden aldıklarını belirtti. Uysal, "En fazla şikayet metrobüslerden ve İETT'den geliyor. Arkadaşımızın bugüne kadar muhakkak ki güzel hizmetleri oldu ama eksik kaldığını düşünüyoruz, değiştirdik" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, İETT Genel Müdürü Arif Emecen'i, İETT'ye gelen şikayetler nedeniyle görevden aldıklarını söyledi. Uysal, "Arkadaşımızın bugüne kadar muhakkak ki güzel hizmetleri oldu ama eksik kaldığını düşündüğümüz için değiştirdik. İnşallah o şikayetleri daha aza indirecek yeni bir arkadaşımızı görevlendireceğiz" dedi.

Mevlüt Uysal, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi (İSMEK) öğretmenlerine verilen yemeğe katıldı. Uysal, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İETT Genel Müdürü Arif Emecen'in görevden alınmasıyla ilgili bir soru üzerine Uysal, "Büyükşehir'de göreve geldikten sonra prensibimiz şuydu; 'Herkes ile çalışabiliriz, eksiğini gördüğümüz, yavaş olduğunuz düşündüğümüz veya uyumda sıkıntı yaşadıklarımıza o zaman bakarız' demiştik. Büyükşehir'de en fazla şikayet nereden geliyor derseniz metrobüslerden ve İETT'den. Arkadaşımızın bugüne kadar muhakkak ki güzel hizmetleri oldu ama eksik kaldığını düşünüyoruz, değiştirdik. İnşallah o şikayetleri daha aza indirecek yeni bir arkadaşımızı görevlendireceğiz" yanıtını verdi.

'HER HALÜKARDA DEĞİŞİKLİKLER OLACAK'

Emecen'in, yerine kimin getirileceği yönündeki bir soru üzerine Mevlüt Uysal; ismin henüz belli olmadığını, değerlendirmelerin ardından karar vereceklerini söyledi.

Başka görevden almaların olup olmayacağı üzerine bir soruyu Uysal, "Önümüzdeki süreçte eğer eksik gördüğümüz varsa, işini çok iyi yapıyordur ama amiriyle problemi vardır. O tür şeylerde de her halükarda değişiklik olacak. Şunlar şunlar değişecek diye bir kararımız yok. Önümüzdeki süreçte çalışma arkadaşlarımızla yola devam edip etmeyeceğimize o şekilde bakacağız. İETT Genel Müdürümüzü de anlaşmazlıklardan daha ziyade gelen şikayetlerden dolayı böyle bir tasarruflarda bulundu" diye konuştu. (İSTANBUL/DHA)

İETT Genel Müdürü görevden alındıİETT Genel Müdürü görevden alındı