Elektrik, gaz, su abonelikleri e-devlete taşınacak

E-devlet üzerinden yapılabilecek işlemlere önemli bir hizmet daha ekleniyor. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, elektrik-su ve doğalgaz aboneliklerinin otomatik olarak taşınması, okul kaydı, vergi ödemesi gibi işlemlerin e-devlet üzerinden yapılması için çalışma yürüttüklerini açıkladı. Aka, çalışmanın zaman alacağını da söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - E-devlet üzerinden yapılan işlemlere yenilerinin eklenmesi için çalışma başlatıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka'nın açıklamasına göre, farklı kurumlar aracılığıyla sunulan elektrik, su ve doğalgaz abonelik işlemleri önümüzdeki yıllarda e-devlet üzerinden yapılabilecek.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Aka yürütülen çalışmalara ilişkin şu bilgiyi verdi:

“Taşınma işi birden fazla kurumla işinizin olduğu, o kurum bu kurum gezdiğiniz hayli zamanınızı alan bir iş. Şimdi devlet işlerini en azından e-devlet üzerinde halledebileceğiniz bir çalışma içindeyiz. Su, elektrik, gaz aboneliklerinin otomatik taşınması. Evrakların dijital olarak transferi. İkametgah vb. hatta çocuklarınızın okul kayıtlarının bile siteden yapılabildiği bir sistem. Vergilerin ödendiği mesela. Elbette bunun için yerel yönetimlerden kurumlara kadar herkesin aynı dilde ve dijital konuşması gerekiyor. Bilginin bir merkezde toplanması gerek. Bu da zaman alıyor. Belediyelerin hepsi dijitalde bu işleri görmüyor. Farklı farklı sistemlerin birbirine uyumu var sonra. Zaman alacak ama hayata geçtiğinde taşınmalarda bir yerden tüm işlerinizi halledeceksiniz.”

Sürecin tam anlamıyla ne zaman hazır hale geleceği ise henüz bilinmiyor.