Rasim Ozan Kütahyalı için Kütahya'dan suç duyurusu

Kütahya Barosu, Rasim Ozan Kütahyalı hakkında suç duyurusunda bulundu. Kütahya Barosu Başkanı Ahmet Atam suç duyurusuyla ilgili yaptığı açıklamada "Sadece soyadı Kütahyalı olan bu şahsın Kütahya ile hiçbir alakası yoktur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kütahya Barosu, Beyaz TV'de Boşnaklarla ilgili hakaret içerikli sözleri nedeniyle tepki çeken Rasim Ozan Kütahyalı için suç duyurusunda bulundu.

Kütahya Barosu Başkanı avukat Ahmet Atam, yaptığı yazılı açıklamada, Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki gösterdi. Atam şunları kaydetti:

"Bir televizyon kanalında sarf ettiği dini ve milli geleneklerimize uymayan, belden aşağı, yakışıksız ve aynı zamanda Boşnakları hedef alan ırkçı, aşağılayıcı, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözler sarf eden, sadece soyadı Kütahyalı olup; aslında Kütahya ile de hiçbir ilgi ve alakası bulunmayan Rasim Ozan Kütahyalı isimli şahıs hakkında Kütahya Baro Başkanlığı olarak 22.11.2017 tarihinde suç duyurusunda bulunulacak olup; kamuoyunun bilgisine sunulur."

Kütahya Barosu Başkanı avukat Ahmet Atam, suç duyurusuyla ilgili açıklama yaptı.

'KAMU DAVASI AÇILSIN' TALEBİ

Yazılı açıklamanın ardından Baro Başkanı Ahmet Atam, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'na Rasim Ozan Kütahyalı hakkında şikayet dilekçesi verdi.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep eden Atam, dilekçenin devamında şöyle dedi: "Şüphelinin gerçekleştirdiği eylem re'sen takibata tabi olmakla birlikte iş bu dilekçemiz şikayet - ihbar niteliğindedir, şüphelinin eylemi 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 125/2. ve 216/2 maddesinde belirtilen suçu oluşturmaktadır. Şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın başlatılarak -şüphelinin kastının yoğunluğu, suç konusunun önem ve değeri nazara alınarak şüphelinin en sert şekilde cezalandırılması amacıyla- kamu davası açılması için sayın makamınıza başvurmak zaruriyreti hasıl olmuştur. Rasim Ozan Kütahyalı hakkında gerekli soruşturmanın başlatılmasını, şüphelinin cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederiz." (KÜTAHYA/DHA)

Rasim Ozan Kütahyalı: Boşnak direnişini örnek alarak Erdoğan liderliğinde birleşmeliyizRasim Ozan Kütahyalı: Boşnak direnişini örnek alarak Erdoğan liderliğinde birleşmeliyiz

Rasim Ozan Kütahyalı'ya suç duyurusuRasim Ozan Kütahyalı'ya suç duyurusu

Rasim Ozan Kütahyalı'nın işine son verildiRasim Ozan Kütahyalı'nın işine son verildi