Patrik Kaymakamı Karekin Bekçiyan'dan Erdoğan ve Soylu'ya mektup

Patrik Kaymakamı Karekin Bekçiyan dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'ya seçim sürecine dair mektup yolladı. Mektupta patrik seçim sürecinde yaşananların anlatıldığı tahmin ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Patrik Kaymakamı Başepiskopos Karekin Bekçiyan, 20 Kasım'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seçim sürecine dair birer mektup gönderdi.

Agos'ta yer alan habere göre konuya ilişkin açıklama Patrikhane'nin internet sitesinde yayınlandı.

Açıklamada "Patriklik Kaymakamı Başepiskopos Karekin Bekçiyan, 20 Kasım 2017, Pazartesi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a patriklik seçimini konu alan bir mektup gönderdi. Patriklik Kaymakamı Hazretleri, aynı kapsamda, İçişleri Bakanlığı’na da bir mektup gönderdi." ifadelerine yer verildi. Açıklamada başka bir ayrıntıya yer verilmedi.

Bekçiyan'ın mektubunda patrik seçim sürecine dair son aylarda yaşanan gelişmelerin özetlendiği tahmin ediliyor.

Patrik Kaymakamı Bekçiyan'ın 20 Kasım'da Vakıflararası Dayanışma ve İletişim Platformu (VADİP) toplantısında vakıf başkanları ile görüşmesi ve yaşanan sürece dair görüş alışverişinde bulunması bekleniyordu. Ancak toplantı VADİP Başkanı Bedros Şirinoğlu'nun işleri gerekçe gösterilerek iptal edilmişti.

Şirinoğlu daha önce basına yaptığı açıklamalarda İstanbul Valisi Vasip Şahin'in Patrik Kaymakamı Bekçiyan ve bazı Müteşebbis Heyet üyelerine itirazı olduğunu söylemişti.