CHP'li üyeler belediye meclisini terk etti

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hatının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Uysal, "Üsküdar-Yamanevler arasını herhalde 15-20 gün içinde açarız" diye konuştu. Uysal, havaray yerine metro yapacaklarını belirtti. CHP'li Hakkı Sağlam'ın konuşması sırasında tartışma çıktı. Sağlam'ın konuşturulmadığı belirten CHP'liler oturumu terk etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, İBB Meclisi'nde gerçekleşen bütçe görüşmeleri sırasında konuştu ve 2018 yılındaki projeleri anlattı. İBB'nin 2018 yılı bütçesinin 20 milyar 100 milyon olacağını açıklayan Uysal, bütçeden 6 milyar 822 liranın ulaşıma ayrıldığını belirtti.

Temel prensiplerinin tüm ulaşım sistemlerini birbirine bağlamak olduğunu kaydeden Uysal, "Ulaşımda en verimli sistemin raylı sistem olduğunu, raylı sistemleri mahallelere kadar ulaştırmak için uğraşıyoruz" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN İLK SÜRÜCÜSÜZ METROSUNDA SONA GELDİK'

Emninönü-Alibeyköy tramvay hattının çalışmalarının başladığını aktaran Uysal, şunları söyledi:

"14 istasyon ile günde 115 bin yolcu taşıyacak olan Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı için şu anda çalışmalara başlandı. Bu çalışma ile Eyüpsultan'ı çekim merkezi haline getireceğiz. Eskiden minibüsle gidilemeyen yerlere şimdi tramvay ile gidecek hale geleceğiz. Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe hattında da artık sona geldik. Üsküdar-Yamanevler arasını herhalde 15-20 gün içinde açarız."

'VATANDAŞLAR VE BELEDİYELERİN İTİRAZI VARDI'

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın projesi olan Sefaköy-Başakşehir Havaray projesine de değinen Mevlüt Uysal, şöyle devam etti:

"Vatandaşların ve ilçe belediyelerinin itirazları vardı. Onu iptal edip yerine metro ve raylı sistem yani Sefaköy'den Halkalı'ya kadar metro ile oradan devamında da raylı sistem ile en kısa zamanda planlayıp yapacağız. Bu hattı Aksaray-İkitelli hattıyla Mimarsinan İstasyonu'ndan yine Kirazlı-Halkalı hattı ile Mecidiyeköy-Mahmutbey hattıyla da Mehmet Akif İstasyonu'nda buluşturup birleştiriyoruz. Bu şekliyle de Küçükçekmece'yi İstanbul'un ana akslarıyla birbirine bağlıyoruz."

CHP'LİLER TOPLANTIYI TERK ETTİ

Uysal'ın ardından CHP adına Hakkı Sağlam konuşma için kürsüye çıktı. Sağlam'ın konuşmasına zaman zaman AK Parti Meclis üyeleri tepki gösterirken, CHP üyeler de alkışlarla destek verdi. Oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın Sağlam'ı usule uygun şekilde konuşması, itiraz eden üyeleri ise müdahale etmemeleri hususunda uyardı.

Sağlam, bütçeye yönelik eleştirilerini sıraladığı sırada, müdahalelerin devam ettiğini belirten CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Sağlam'ın konuşturulmadığını belirterek, CHP grubunun oturumu terk edeceğini kaydetti.

Ardından Gülsever ile birlikte tüm CHP Meclis üyeleri toplantı salonunu terk etti.

Bunun üzerine konuşan Göksel Gümüşdağ, "CHP'lilerin grup olarak böyle bir takdiri olabilir buna da saygı duymak lazım" dedi. (İSTANBUL/DHA)