İngiliz Büyükelçi: Bu NATO'nun işi değil

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, NATO tatbikatında yaşananları değerlendirdi: Türkiye'yi anlıyorum ama bu bir kişinin işi, NATO'nun değil.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin görev süresi dolan Ankara Büyükelçisi Richard Moore, gazetecilerle veda buluşmasında konuştu. Moore, NATO'da Atatürk ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterilmesini ve SDG-IŞİD anlaşması iddiasını değerlendirdi.

Habertürk TV'den Mahmut Gürer'in aktardığına göre, Moore Norveç'teki NATO tatbikatında yaşananları 'çok utanç verici bir olay' diye niteledi. Büyükelçi, "Türkiye'yi anlıyorum ama bu bir kişinin işi, NATO'nun değil. NATO çok hızlı bir şekilde özür diledi" diye konuştu.

Türkiye'nin NATO'dan uzaklaştığı iddialarını 'absürd' olarak tanımlayan Richard Moore, S-400 alımının Türkiye'nin kendi alacağı bir karar olduğunu söyledi.

Moore, Rakka'da Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile IŞİD'in anlaştığına dair haber hakkında da konuştu. İngiliz diplomat, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun anlaşmadan haberdar olduğunu söyleyip, "Karar arazideki gruplar tarafından alındı, koalisyonun haberi vardı ancak bunu engelleyemedi" dedi. (Habertürk)