Savcılıktan Reza Zarrab soruşturması

ABD'de İran yaptırımlarını delmekle suçlanan ve Türkiye aleyhinde itirafçılık yapmaya başladığı iddia edilen Rıza Sarraf'ın davasına bakan savcılar hakkında Türkiye'de soruşturma açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, davanın eski savcısı Preet Bharara ve mevcut savcı Joon H Kim hakkında soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD’de görülen Reza Zarrab dava dosyasında yer alan 'belge, delillerin çalıntı, sahte içerikli ve kaynağı belli olmayacak nitelikte olduğu' gerekçesiyle New York Güney Bölgesi eski savcısı Preet Bharara ve savcı Joon H Kim hakkında soruşturma başlattı.

Basın açıklamasında ABD'deki yargılamada kullanılan 'belge, ses kaydı ve içeriklerin ne şekilde, ne zaman ve kimler tarafından temin edildiği' sorgulandı; "Bu kapsamda uluslararası hukuka, iç hukukumuza açıkça aykırı olan bu eylemler nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca New York Güney Bölgesi eski savcısı Preet Bharara, savcı Joon H Kim ve diğer savcılık görevlileri hakkında soruşturma başlatılmıştır" denildi. (Kaynak: Habertürk)