SDG'den Talal Silo açıklaması: Temasımız koptu

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), sözcüleri Talal Silo'nun Özgür Suriye Ordusu'na katılmasının ve ardından Türkiye'ye gelmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri (SDG) eski sözcüleri Talal Silo ile temalarının koptuğunu açıkladı. SDG'den yapılan açıklamada "Talal Silo'nun kaybolmasının, Türk istihbaratı tarafından yürütülen ve Silo'nun ailesini de kapsayan özel bir operasyon sonucu olduğuna inanıyoruz" denildi.

'OĞULLARI TÜRKİYE'DE YAŞIYOR'

SDG açıklamasında Silo'nun yoğun baskı ve tehditlerle karşı karşıya kaldığı tehditlerin Türkiye'de yaşayan oğullarına kadar uzandığı iddia edildi.

Çarşamba günü Talal Silo'nun SDG'den ayrıldığı, saf değiştirip Özgür Suriye Ordusu'na teslim olduğu belirtilmişti. Reuters'a konuşan ÖSO sözcüsü İbrahim el İdlibi, "Silo, ÖSO'dan bazı komutanlarla gizli işbirliğindeydi. ÖSO kontrolündeki bölgelere girdikten sonra Türkiye topraklarına geçti" demişti.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon ise "Talal Silo'nun SDG'den ayrıldığı iddialarından haberdarız, ancak şu aşamada elimizde daha fazla ayrıntı yok" demekle yetinmişti. (BBC Türkçe)

'Talal Silo, MİT'in elinde' iddiası'Talal Silo, MİT'in elinde' iddiası

Reuters: Eski SDG Sözcüsü Talal Silo, Türkiye'deReuters: Eski SDG Sözcüsü Talal Silo, Türkiye'de