Özgür Özel: Zarrab'a 'Ötme ötme bülbül' şarkısının notasını yollamışlar

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Reza Zarrab hakkında ABD'ye nota verilmesi hakkında açıklama yaptı. Özel, "ABD'ye Reza Zarrab için 'ötme bülbül ötme' şarkısının notasını yollamışlar" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ABD'de tutuklu olarak yargılanan Reza Zarrab (Rıza Sarraf) için ABD'ye nota verilmesi hakkında açıklama yaptı. "Reza Zarrab meselesinde yıllar önce biz kendilerine gerekirse nota vermelisiniz dediğimizde 'müzik notası mı' derken bugün ABD'ye Reza Zarrab için 'ötme bülbül ötme' şarkısının notasını yollamışlar" dedi. Özel, Zarrab'ın konuşması durumunda hükümetin zor durumda kalacağını öne sürdü.

'TATAR AİLESİNE BU ACIYI YAŞATANLARIN ÖNEMLİ KISMI CEZASIZ KALDI'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın kapısı önünde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, Ergenekon soruşturmasında tutuklanan ve serbest bırakılmasının ardından hakkında tekrar gözaltı kararı verilince intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın annesi Satı Tatar'ın hayatını kaybettiğini söyledi.

Satı Tatar'ın cenazesine katıldıklarını aktaran Özel, şunları söyledi:

"Hem bugün hem o günkü acıyı yaşatanların cezasız kalmasının veya önemli bir kısmının hala cezasız olmasının yarattığı sıkıntıyı iliklerimize kadar hissettik. Satı Ana oğlunun buz tutmuş mezarı başında ağlıyordu oğlum soğuğu sevmezdi diye. Ama oğluna bunları yaşatanlar idamına sebebiyet veren tutukluluğuna itiraz yapan ve yeniden tutuklama kararı veren savcı şimdi ByLock'tan yargılanıyor. O savcıları atayanlar, kahraman gibi karşılayanlar kendilerini şu anda FETÖ şampuanlarıyla yıkamışlar, arınmışlar hiçbir sorumluluğu üzerlerine almadan ülkeyi yönetim makamlarını işgal etmeye devam ediyorlar."

'SUÇU İŞLEYENLER KENDİ ÜLKELERİNDE CEZALANDIRILMALIDIR'

AK Parti ve MHP'nin 2019'da yapılacak seçim sonuçlarından korktukları için ittifak arayışında olduklarını savunan Özel, CHP olarak ittifaka ihtiyaç duymadıklarını belirtti.

NATO tatbikatındaki düşman tablosunda Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının kullanılmasının sorulması üzerine Özel, "Bu konuda CHP'nin tavrı bu ayıbın derhal giderilmesi, özür dilenmesi yönünde. Bu suçu işleyenler kendi ülkelerinde cezalandırılmalıdır. Özürle bunu ancak affedebiliriz. Ne Türkiye'nin Cumhurbaşkanının ne de ülkenin kurucu cumhurbaşkanı Atatürk'e karşı yapılan hakaretin kabul edilebilir yanı yoktur" diye konuştu.

'ENDİŞEMİZİ MUHAFAZA EDEREK TAKİP EDİYORUZ'

Reza Zarrab'ın "itirafçı" olduğu iddialarının sorulan Özgür Özel, "Reza Zarrab meselesinde yıllar önce biz kendilerine gerekirse nota vermelisiniz dediğimizde 'müzik notası mı' derken bugün ABD'ye Reza Zarrab için  'ötme bülbül ötme' şarkısının notasını yollamışlar. Zarrab ne kadar itiraf eder onu bilmiyoruz. Bildiği her şeyi itiraf ederse ülkeyi yönetenler zor durumda kalacaklar. Onların zor durumda kalması başka meseledir. Devlet banklarının suça bulaştırılmış olması. Hem soğukkanlıkla hem hukuktan ayrılmadan endişemizi muhafaza ederek takip ediyoruz" dedi. (ANKARA/DHA)