Erkan İbiş: Deniz Baykal, gayet iyi iletişim kuruyor

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, CHP milletvekili Deniz Baykal'ın sağlığının iyiye gittiğini söyledi. İbiş, "Gayet iyi iletişim kuruyor. El, kol, boyun hareketleri iyi durumda. Kısa süreli oturmalar başladı" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Baykal'ın genel durumunu iyi olduğunu söyleyen İbiş, "Gayet iyi iletişim kuruyor. Yazıyor ve kısa cümleler kuruyor. Bazı soruları anlamlandırabiliyor" dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, 33 gündür İbn-i Sina Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde tedavi gören Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili basın açıklanması yaptı. Baykal'ın sağlık durumunu iyiye gittiğini aktaran İbiş, şunları söyledi:

"Yazıyor ve kısa cümleler kuruyor. Bazı soruları anlamlandırabiliyor. Örneğin, 'Neşet Ertaş kimdir?' dediğimiz zaman onun 'Bozkırın Tezenesi' türküsünün ismini de söyleyebiliyor. Doğum tarihi olan 20 Temmuz tarihini sorduğumuz zaman Kıbrıs Barış Harakatı'nın olduğunu da söylüyor. El, kol, boyun hareketleri iyi durumda. Kısa süreli oturmalar başladı. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarımız da başladı. Elbetteki bu tedavisi uzun süreli. Hastane de kalma süreci uzun süreli. O yüzden sabırlı olmamız ve süreci sabırla takip etmemiz gerekiyor."

'ZİYARET YASAĞI DEVAM EDECEK'

Ziyaret yasağınında devam ettiğinin hatırlatan Prof. Dr. İbiş, "Tabi sevenleri ziyaret etmek istiyor ama şu aşamada enfeksiyon riskine karşı ziyaret yasağımız devam edecek. 24 Kasım Cuma günü yine Deniz beyin durumuyla ilgili açıklama yapacağız" dedi.

Soru üzerine fizik tedavinin yoğunlaşarak devam edeceğini belirten İbiş, "Çünkü uzun süren yatan hastalarda kasların tekrar gücüne kavuşması için ve oluşabilecek hasarların tedavisi için mutlaka fizik tedavi uygulamalarının yoğunlaşarak devam etmesi gerekiyor" diye konuştu. (ANKARA/DHA)