Tülay Babuşçu: FETÖ beni siyasetten elemek için algı çalışması yaptı

Eski AK Parti milletvekili Tülay Babuşçu, 10 Kasım ve 29 Kasım'da paylaşım yaptığını söyledi. Milletvekiliyken yaptığı "600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" ifadesiyle "Cumhuriyeti yıkmayı" kastetmediğini belirten Babuşçu, "FETÖ camiasının, onlardan olmadığım için beni siyasetten elemek için yaptıkları bir algı çalışmasıydı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti milletvekiliyken "600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" paylaşımı yapan Tülay Babuşçu'nun, 10 Kasım'da yaptığı paylaşım basının ve sosyal medyanın gündeminde yer aldı. Haberlerin ardından açıklama yapan Babuşçu, "Ben bu mesajları her yıl aynı tarihlerde paylaşıyorum" dedi.

2011'de AK Parti Balıkesir Milletvekili seçilen Tülay Babuşçu, 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda tarihteki Türk devletlerini temsil eden askerlerin önünde çektirdiği fotoğrafı, Facebook'taki sayfasında paylaştı. Babuşçu, fotoğrafa, "Bu resim okunması gereken bir resim. Filistin'i vermediği bahanesiyle yıkılan Osmanlı İmparatorluğu ve Filistin Devlet Başkanı'yla arka plan görüntüsü. Muhteşem bir zeka. Tabii ki Sayın Cumhurbaşkanı'mızın zekası. 600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" ifadelerini yazdı. Paylaşım o dönemde büyük tepki çekti.

Babuşçu, 10 Kasım'da Facebook hesabından Mustafa Kemal Atatürk Anıtkabir resminin bulunduğu, üzerinde, "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Atatürk. Her 10 Kasım'da yeniden doğar" mesajını yayınladı. Babuşcu, üzerinde Atatürk resmi ve "29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" yazılı mesajı da Cumhuriyet Bayramı'nda paylaşmıştı.

'HER BAYRAMDA PAYLAŞIYORUM'

DHA muhabiri Hilmi Duyar'ın haberine göre, Tülay Babuşçu, "Ben bu paylaşımları daha önceki yıllarda da, aynı tarihlerde yaptım. Yine yazacak bir şeyler bulamamışlar mı ısıtıp ısıtıp veriyorlar. 10 Kasım'da, 30 Ağustos'ta, 29 Ekim'de, her bayramda paylaşıyorum" dedi.

Tepki çeken paylaşımı hatırlatan Babuşçu, "Benim orada yazdığım cümlede ne Cumhuriyet var ne Cumhuriyeti yıkmak var ne de Cumhuriyeti kaldırmak var. Bunu, birileri beni siyasetten elemek için köpürtüyor" diye konuştu.

Tülay Babuşcu'dan Atatürk paylaşımı: Her 10 Kasım'da yeniden doğarTülay Babuşcu'dan Atatürk paylaşımı: Her 10 Kasım'da yeniden doğar

'FETÖ BENİ SİYASETTEN ELEMEK İÇİN ALGI ÇALIŞMASI YAPTI'

"FETÖ"cü olmadığı için o dönemde üzerine gelindiğini öne süren Babuşçu, şunları söyledi:

"Benim gocunacak bir durumum yok. Çünkü onların bahsettiği şeyi ifade etmedim, bahsettiklerini konuşmadım. Sadece kendine rakip gören bazı cenah, hatta açıkça söyleyeyim FETÖ camiasının, onlardan olmadığım için beni siyasetten elemek için yaptıkları bir algı çalışmasıydı. Bunları hala anlamayıp, oradakileri doğru okumayıp yazıyorlarsa da bu onların kapasitesi."