Annesine dava açılan Saçılık: İfade vermeyi reddediyorum

KHK ile ihraç edilen oğlu Veli Saçılık'a destek olmak için Yüksel Caddesi'ne gelen Kezban Saçılık polisin müdahalesi sırasında yerde sürüklenmişti. Kezban Saçılık ve oğlunun da aralarında bulunduğu 7 kişiye ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yüksel Caddesi'nde ‘İşimi geri istiyorum’ eylemini sürdüren Veli Saçılık’ın annesi Kezban Saçılık hakkında ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma sonunda Kezban Saçılık, Veli Saçılık ve Acun Karadağ'ın aralarında bulunduğu 7 kişiye dava açıldı.

OĞLUYLA BİRLİKTE YARGILANACAK

Geçtiğimiz Mayıs ayında oğluna destek olmak için Ankara'ya gelen ve polis müdahalesi sonrası yerlerde sürüklenen Kezban Saçılık soruşturma kapsamında savcılıkta ifade vermişti. Savcının 'pankartın arkasındaki sen misin?' sorusuna 'yerde sürüklenen benim' yanıtını veren Saçılık, oğlu ile birlikte 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla yargılanacak.

Annesine açılan dava sonrası konuşan Veli Saçılık polis müdahalesinin gerçekleştiği gün herhangi gözaltı işleminin olmadığını hatırlattı. Annesinin yerlerde sürüklenme görüntüsünün kamuoyunda yankı uyandırması sonrası hukuk yoluyla intikam alındığını söyleyen Saçılık hakkında yirmiden fazla dava açıldı.

"Annemin yüzüne gaz sıkmalarının sonrasında gözaltı olmamasına rağmen basında çok yer aldığı için bizden intikam almak istemiş polis. Savcı da buna uygun davranıyor. Bundan sonra polise, savcıya ve hakimlere  ifade vermeyeceğim.  Bu düşman hukuku sisteminde ifade vermeyi reddediyorum."

'KİMSENİN BİZİ EVLAT ALMASINI İSTEMİYORUZ'

Mahkemelerin adaletli davranmasını talep ettiklerini söyleyen Veli Saçılık, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile ilgili 'Kimse benden Nuriye ve Semih'e sempati duymamı beklemesin' açıklaması yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na da tepki gösterdi. "Normal mahkemeler istiyoruz, normal baro başkanı istiyoruz. Kimsenin bizi evlat almasını istemiyoruz. Sadece adalet istiyoruz. Bazıları adaleti çocuk esirgeme kurumuna dönüştürmesinler."