Mahkemeden Prof. Gazi Çağlar için yurtdışına talimat

Mahkeme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiasıyla yargılanan Prof. Dr. Gazi Çağlar'ın savunmasının alınması için yurt dışındaki adresine talimat yazısı gönderilmesine karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya hesabından hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Prof. Dr. Gazi Çağlar'ın yargılanmasına başlandı. Mahkeme Çağlar'ın savunmasının alınması için yurt dışındaki adresine talimat yazılmasına karar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Bildirisi'ne imza atan akademisyenler için "Kendilerine akademisyen diyen güruh, aydın müsveddeleri" ifadesini kullanınca Prof. Dr. Gazi Çağlar, sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunmuştu. Çağlar hakkında, Erdoğan için kullandığı ifadeler nedeniyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

AVUKATI ARACILIĞIYLA SAVUNMASINA SUNDU

Ankara 12. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Çağlar, Almanya'da yaşadığı ve sağlık sorunları bulunduğu gerekçesiyle katılmadı. Çağlar avukatları aracılığıyla mahkemeye yazılı savunmasını sundu.

Çağlar'ın avukatı Deniz Özbilgin, duruşmada  6771 sayılı yasa ile Cumhurbaşkanlığı makamının lağvedildiğini, bu sözlerin Cumhurbaşkanına değil, bir siyasi parti liderine söylenmiş, ifade özgürlüğü kapsamındaki söz olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özbilgin, "Bu durumda müvekkilimin ifadesinin alınmasına bile gerek yok. Derhal beraatine karar verilmesini talep ediyorum. Aksi durumda kendisine söylenen 'müsvedde' kelimesinin de nazara alınarak tarafların beyanlarının hükme esas teşkil etmesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme, avukatın taleplerini reddederek, sağlık sorunları nedeniyle yolculuk yapamayacağı yönünde raporu bulunan Çağlar'ın savunmasının alınması için yurt dışındaki adresine talimat yazılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi. (ANKARA/DHA)