Konya Büyükşehir Belediyesi: Fotoğraftaki araç envanterimize kayıtlı değil

Konya Büyükşehir Belediye, Suriye'nin Rakka kentinde belediyeye ait bir kamyon bulunduğu iddiasını yalandı. Açıklamada, fotoğraftaki kamyonun belediye envanterinde bulunmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in kontrolünden alınan Suriye'nin Rakka kentinde, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir kamyonun bulunduğu iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, fotoğraftaki kamyonun envanterde yer almadığını belirtti.

IŞİD'den alınan Suriye'nin Rakka kentinde Konya Büyükşehir Belediyesi'nin logosunun yer aldığı bir kamyon bulunduğu iddia edildi. HDP Meclis Grup toplantısında konuşan Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Başbakan Binali Yıldırım'ın konuyla ilgili açıklama yapmasını istedi.

'ÜLKEMİZİ KARALAMA ÇABASININ BİR UZANTISI'

Konya Büyükşehir Belediyesi, internet siteleri ve sosyal medyada yer alan fotoğrafla ilgili yazılı açıklama yaptı. Haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada belediye envanterinde böyle bir araç olmadığı ifade edildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bu tür kasıtlı ve algı oluşturmaya yönelik haberler ülkemizi karalama çabalarının bir uzantısıdır. Ülkemizi ve şehrimizi illegal örgütlerle irtibatlı gibi gösteren iddialar tamamen asılsızdır. Sosyal medyada ve internet sitelerinde yayınlanan fotoğraflardaki araç belediyemiz envanterine kayıtlı bir araç değildir. Söz konusu fotoğrafların nerede ve nasıl çekildiği belli olmadığı gibi fotomontaj olma ihtimali de oldukça yüksektir. Zira fotoğraftaki aracın alt ve üst yapısı ile oynanmış ve birbiri ile uyumlu olmadığı rahatlıkla görülmektedir. Araç üzerinde görünen logo belediyemizin kullandığı resmi logosu da değildir." (KONYA/DHA)