Karaman'da müdürler görevden alındı

Karaman'da kız yurdunda bazı öğrencilerin ölümle tehdit edilmesi ve sonrasında 'şaka' olduğu öne sürülen olayla ilgili iki müdür görevden alındı. Görevden alınan Karaman İl Müdürü Enver Yazıbaşı emekliye ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karaman'daki Nefise Sultan Kız Yurdu'nda, öğrencilerin korku yaşamasına neden olan olayın ardından yurt müdürü Hüseyin Paylan ile Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü Enver Yazıbaşı, görevlerinden alındı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı 10 katlı ve 1400 öğrenci kapasiteli Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerden bazıları, 5 Kasım'da, gece saatlerinde odalarına giren siyah giyimli ve yüzü saçlarıyla örtülü bir kişinin, kendilerini uyandırıp, Arapça bir şeyler söylediğini ve 'Sıra sizde', ‘Öleceksiniz’ yazılı notlar bıraktığını ileri sürerek, fenalaşmıştı. Bunu duyan diğer öğrencilerden de korkup, sinir krizi geçirenler olmuştu.

Olayın ardından 8 öğrenci hastaneye kaldırılırken, çok sayıda öğrenciye de ambulansta müdahale edilmişti. Öğrenciler, yurtta kendilerinin korkmasına neden olan siyah giyimli kişiyi 'Halka' adlı korku ve gerilim filmindeki 'Samara' karakterine benzetmişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından çoğu öğrenci yurdu terk ederken, bazı öğrenciler de yurttan kayıtlarını sildirmişti. Cumhuriyet savcılığınca açılan soruşturma kapsamında, olayı 3 öğrencinin 'şaka' yapmak için gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Bu öğrencilere daha sonra başka öğrencilerin de eşlik ettiği ileri sürüldü. Polis, diğer öğrencilerin kimliğini belirlemek için çalışma yürütürken, 3 öğrenci de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü de 3 öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlattı. Öğrencilerin tedirginliği sürerken, polisin, yurt binasının içinde ve dışında 24 saatlik nöbetinin de devam ettiği öğrenildi.

'3 ÖĞRENCİNİN ŞAKASI'

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, Karaman'daki Nefise Sultan Kız Yurdu'nda 3 öğrencinin şaka yapması sonucu diğer öğrencilerin korkmasına neden olayı anlattı. Görevden alınan Karaman İl Müdürü Enver Yazıbaşı'nın emekli olduğunu belirten Aksu, şöyle dedi:

"İl Müdürümüz, dönem başında yaklaşık 4 ay önce emeklilik dilekçesini verdi. Biz, müdürümüzü Ankara'ya atamayı düşünmüştük. Ancak o an yerine görevlendirecek birisi olmadığı için müdürümüze görevine devam etmesini söyledik. Yurtta yaşanan son olayda da müdürümüzün psikolojisi bozulmuştu.  Kendi isteğiyle bize daha önce verdiği emeklilik dilekçesini  kabul etmiş olduk. Yurt müdürümüz Hüseyin Paylan da iki yurda birden bakmak zorunda kalıyordu. Şimdi müdürümüzü görevli olduğu kendi yurduna aldık. O yurda da Fatma Albayrak'ı atadık.''

Aksu, olayın meydana gelmesi ardından yurda teknik heyet gönderdiğini ve teknik ekibin son 1 haftalık kamera kayıtlarını incelediğini belirtti. İnceleme sonucu yurda dışarıdan yabancı bir kişi girmediğini tespit edildiğini ifade eden Aksu, şöyle dedi: ''Teknik ekibimiz bir haftalık görüntülerde yurda yabancı girişi olmadığını belirledi. Bunun üzerine biz bunun şaka maksatlı olduğu üzerinde durduk. Her dönem yurtlarımızın açıldığı ilk üç, dört ay bu tip şakalarla karşılaşıyoruz. Bugüne kadar da yurtlarda şaka yapan öğrencilerimize bir işlem yapmadık. Ancak bu şakanın dozu biraz kaçtı. Hemen kadın başmüfettişimiz yurda gitti. Oradaki öğrencilere, bu şakayı yapan kişinin çıkıp arkadaşlarından özür dilemesini ve olayın biran önce çözüme kavuşmasını istedik. Ama çıkan olmadı. Bizde yurtta incelememizi  sürdürdük.''

'SAMARA'DAN ETKİLENMİŞ'

Aksu, yapılan araştırmada yurtta 'Halka' adlı filmi izleyip 'Samara' karakterinden etkilenen 3 öğrencinin, üst kattaki öğrencilere şaka yaptığını tespit ettiklerini söyledi. 3 öğrenci hakkında kamu davası açıldığını belirten Aksu, ''3 öğrencimiz hakkında savcılığımız ve mahkeme ne karar verir bilmiyorum. Biz de mahkeme sonuçlanana kadar 3 öğrencimizi yurttan uzaklaştırdık. Valilik de o öğrencileri başka bir yere yerleştirdi. 3 öğrenci dışında hakkında işlem başlatılan  öğrencimiz bulunmuyor'' dedi.

VEKALETEN ATAMA

Olay günü basın mensuplarına tepki gösteren KYK İl Müdürü Enver Yazıbaşı ile Nefise Sultan Kız Yurdu Müdürü Hüseyin Paylan, görevden alındı. Yazıbaşı'nın yerine Yakup Koçak, Paylan'ın yerine de Fatma Albayrak'ın vekalet ettiği öğrenildi.

(KARAMAN-DHA)

Etiketler karaman müdür yurt