Acıbadem Sağlık Grubu, ırkçı tweet atan yöneticisinin işine son verdi

Acıbadem Sağlık Grubu, Halepçe depreminin ardından, Twitter hesabından ırkçı paylaşım yapılan yöneticisinin işine son verdi. Açıklamada, "Acıbadem; din, dil, ırk gibi her türlü ayrımcılığın karşısındadır ve karşısında olacaktır" ifadelerine yer verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Acıbadem Sağlık Grubu, merkez üssü Halepçe olan depremle ilgili ırkçı paylaşım yaptığı öne sürülen Öznur Ilgar'ın işine son verildiğini açıkladı.

Acıbadem yöneticisi Öznur Ilgar'ın Twitter hesabından, İran ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde 500'ün üzerine kişinin yaşamını yitirdiği depremle ilgili ırkçı bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda, "Hayır hazır deprem olmuşken bırakalım gebersinler" ifadeleri kullanıldı.

Ilgar, paylaşımı kendisinin yapmadığını ve hesabının hacklendiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. Acıbadem Sağlık Grubu ise dün yaptığı açıklamada Ilgar'ı açığa aldıklarını duyurdu.

Acıbadem Sağlık Grubu'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada, yapılan incelemenin ardından Öznur Ilgar'ın işine son verildiği belirtildi. Açıklamada, "İnsan sağlığı odaklı hizmet sunan, Hipokrat yemini etmiş binlerce uzmanın çalıştığı, temel insan haklarını benimsemiş bir kurum olarak Acıbadem; din, dil, ırk gibi her türlü ayrımcılığın karşısındadır ve karşısında olacaktır" denildi. (HABER MERKEZİ)

Acıbadem'de ırkçı tweet soruşturmasıAcıbadem'de ırkçı tweet soruşturması