Avukat Bayraktar: Suruç davasında mahkeme usul dışı kararlar aldı

Kobani'ye yardım götürmek üzere Suruç'ta toplananların basın açıklamasını hedef alan, 33 kişinin hayatını kaybettiği IŞİD saldırısının üçüncü duruşması 13 Kasım Pazartesi görülecek. Mağdur ailelerin avukatı Kazım Bayraktar mahkeme heyetinin usul dışı kararlar aldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015’te Kobani’ye yardım götürmek için bir araya gelen ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu gruba yönelik IŞİD'in intihar saldırısının üçüncü duruşması 13 Kasım Pazartesi Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde görülecek.

33 kişinin hayatını kaybettiği 104 kişinin yaralandığı katliamın dava dosyasıyla ilgili uzun süre gizlilik kararı uygulandı. Davanın tek tutuklu sanığı Yakup Şahin geçtiğimiz duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılmıştı. Şahin aynı zamanda 10 Ekim Gar Katliamı davasında da yargılanıyor.

CEZAEVİ BAHÇESİNDE KURULAN SALONDA ÖRÜLECEK

Hilvan Cezaevi bahçesinde kurulan salonda görüşülecek üçüncü duruşmaya katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları ve saldırıdan yaralı kurtulanlar da katılacak. 14 Temmuz'da görülen ikinci duruşmanın ardından mahkeme heyeti tamamen değişti. Davanın avukatlarından Kazım Bayraktar yeni heyetin usul dışı kararlar aldığını belirterek şöyle konuştu:

"İkinci duruşmada bizim isteğimiz davanın tek tutuklu sanığının duruşmaya getirilmesi ve yüz yüze sorgulamasının yapılmasıydı. Savcı da bu talebimize katılmıştı. Ancak sonradan savcı değişen mütalaasını bize söylemeden mahkeme heyetine bildirmiş. Mahkeme heyeti de sanığın ifadesinin SEGBİS ile alınmasına aynı gün bize haber vermeden karar vermiş."

MAHKEME HEYETİ TANIKLARI AVUKATLARA HABER VERMEDEN DİNLEMİŞ

Katliam davasının ikinci duruşmasında tanık olanların başka illerde de olsa dinlenmesine karar verildi. Dava avukatları da bu sırada tanıklara sorular sormayı planlıyordu. UYAP'tan aldıkları belgeden bahseden Bayraktar,"Katliamın iki tanığının ifadesinin alınması için bize haber verilmeden talimat verilmiş. Hatta bu tanıklardan birisi de dinlenmiş" dedi.

İKİ DAVA AVUKATI TUTUKLANDI

Suruç Katliamı davasında müdafilerin avukatları Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar geçtiğimiz ay tutuklandı. Ezilenlerin Hukuk Bürosu üyesi olan Gümüştaş ve Uçar Rojova'da yaşamını yitiren müvekkillerinin adli tıp işlemlerine katılma ve ailelerine hukuki destekte bulunmaları nedeniyle "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklu yargılanıyor.