Acıbadem'de ırkçı tweet soruşturması

Acıbadem hastanesinde birim müdürü olan Öznur Ilgar'ın Twitter hesabından, Halepçe depremine ilişkin ırkçı bir paylaşım yapıldı. Ilgar, hacklendiğini, paylaşımı kendisinin yapmadığını belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak hacklendiği öne sürülen hesabın korumaya alınması dikkat çekerken, hastane yönetimi de savcılık soruşturması tamamlanana dek personelini açığa aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halepçe merkezli depremde 350'nin üzerinde kişi yaşamını yitirirken, Türkiye'de bazı sosyal medya hesaplarından yapılan ırkçı yorumlar büyük tepki çekti. Bu tür ırkçı paylaşımlardan biri de Acıbadem grubunda yöneticisi pozisyonunda olan Öznur Ilgar'ın hesabından yapıldı. Söz konusu hesaptan, "Hayır hazır deprem olmuşken bırakalım gebersinler" yazıldı.

Sosyal medya üzerinden yüzlerce kişi, @AcibademSaglik hesabını etiketleyerek, söz konusu paylaşım hakkında gereğinin yapılmasını istedi.

Bu gelişmelerinden ardından harekete geçen Acıbadem grubu, savcılık soruşturması tamamlanana kadar Öznur Ilgar'ı açığa aldı.

Hastane yönetiminden şu açıklama yapıldı:

Ancak hacklendiğini söyleyen Ilgar'ın hesabının, tepkilerin ardından korumaya alınması, şüpheleri de artırdı.

(HABER MERKEZİ)