Rıza Sarraf'la ilgili ikinci 'teknik hata'!

ABD Adalet Bakanlığı'nın Federal Hapishaneler Bürosu'nun internet sitesinde bir kez daha Rıza Sarraf'ın tahliye edildiği bilgisine yer verildi. Ancak bu bilgiyi hem New York Güney Bölgesi Başsavcılığı hem da Sarraf'ın avukatı 'teknik hata' diyerek yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’de 27 Kasım günü duruşması başlayacak olan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab’la (Riza Sarraf)  ilgili bugün yine tahliye haberleri dolaştı. Ancak New York Güney Bölgesi Başsavcılığı Sözcüsü, tahliye iddialarını yalanlayarak, Sarraf'ın halen cezaevinde olduğunu söyledi.

FEDERAL HAPİSHANE BÜROSU'NUN İNTERNET SİTESİNDE

ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlamaları ile 19 Mart 2016'da tatil için gittiği Miami'de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve hakkında 50 milyon dolar, 90 yıl da hapis cezası istenen İran asıllı işadamı Reza Zarrab, Federal Hapishaneler Bürosu'nun sitesinde bir kez daha 'serbest bırakıldı' olarak gösterildi.

Sitede, 09135-104 numaralı tutuklu Reza Zarrab'ın, '8 Kasım 2017 tarihinde serbest bırakıldığı' bilgisine yer verildi. Reza Zarrab'a ilişkin '34 yaşında, beyaz, erkek' bilgileri de sitede yer aldı.

Ancak, davayı kovuşturan New York Güney Bölgesi Başsavcılığı Sözcüsü Zarrab'ın halen hapiste olduğunu, sitedeki bilginin teknik bir yanlışlıktan kaynaklanabileceğini ve araştıracaklarını söyledi.

Hürriyet'ten Rıza Canikligil'e konuşan Sarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım da "Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Yine teknik bir hata olmuş" dedi.

Benzeri bir olay 9 Eylül 2017 tarihinde de yaşanmış ve Başsavcılık sözcüleri Zarrab’ın tahliye edilmediğini bunun sistemden kaynaklanan bir hata olduğunu, halen cezaevinde tutuklu olduğunu belirtmişlerdi. (HABER MERKEZİ/DHA)

Rıza Sarraf'da tahliye karmaşasıRıza Sarraf'da tahliye karmaşası