Diyarbakır'da 'Özgürlük kazanacak' mitingi

TJA, HDP ve DBP’li kadınlar bir haftadır bildiri dağıtarak Diyarbakırlıları mitinge davet etti. Miting 11 Kasım'da İstasyon Meydanı'nda yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da kadınların öncülük ettiği “Özgürlük kazanacak” mitinginin hazırlık çalışmaları devam ediyor. Diyarbakır’da Tevgara Jinên Azad (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde “Tecrit kaybedecek, özgürlük kazanacak” sloganıyla 11 Kasım’da İstasyon Meydanı’nda yapılacak miting için kadınlar bildiri dağıttı.

TJA, HDP ve DBP’li kadınlar bir haftadır bildiri dağıtarak Diyarbakırlıları mitinge davet ediyor. HDP’li kadın milletvekilleri Leyla Birlik, Sibel Yiğitalp, Feleknas Uca, Dilan Dirayet Taşdemir ve Dilek Öcalan’ın da katıldığı miting çalışmalarında bildiriler dağıtıldı.

11Kasım’da İstasyon Meydanı’nda gerçekleşecek mitingde, kadına yönelik şiddet ve PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit öne çıkması bekleniyor. Mitingde HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, TJA aktivisti Ayla Akat Ata ile HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca’nın konuşma yapması bekleniyor. Yasemin Göksu ile Hediye de şarkılarıyla mitinge katılacak. (DUVAR)