Atatürk törenlerle anılıyor

Atatürk'ün vefatının 79. yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir başta olmak üzer tüm illerde törenler yapılıyor. Anıtkabir'deki törene katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kısa bir açıklama yaptıktan sonra Beştepe'ye geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atatürk'ü anma törenleri Anıtkabir'de başladı. Törene devlet erkanı tam kadro katıldı.

Törende; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bakanlar, başbakan yardımcıları ve asker yetkililer hazır bulundu.

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak mesajını okudu:

"Vefatının 79. yıl dönümünde Kurtuluş savaşımızın büyük komutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmetle, hürmetle, saygıyla yadediyoruz. Atatürk'ün bize bıraktığı en önemli miraslardan biri olarak gördüğümüz Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda gece gündüz çalışmamızı sürdürüyoruz. Ruhun şad olsun."

İstanbul'da metroda da saygı duruşu yapıldı.

DOLMABAHÇE'DEN YÜRÜYÜŞ

Atatürk'ün son nefesini verdiği saat 09.05'te tüm ülkede sirenler çalındı. Atatürk, 79 yıl önce hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında da törenle anılıyor.

Beşiktaş'tan Dolmabahçe'ye ise yürüyüş yapıldı.

Kadıköy'de de Atatürk'ü anmak için yürüyüş düzenlendi.

Binlerce kişi, Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahili Yürüyüş Yolu arasında yaklaşık 6.5 kilometrelik 'Ata'ya Saygı Zinciri 'oluşturdu.

(HABER MERKEZİ)