Nilüfer Belediyesi'nden Erdoğan'a yanıt: Kimseyi ötekileştirmiyoruz

CHP'li Nilüfer Belediyesi, "CHP’li ilçe belediyesi mahalle komiteleri için yapılacak seçimde 5’te 1 oranda eşcinsel kotası koyabiliyor. Allah şaşırtmasın, şu hale bak ya" diyen Erdoğan'a yanıt verdi. Mahalle Komiteleri'nin yapısına ilişkin bilgi verilen açıklamada, neden kota kararı alındığı da açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü muhtarlar toplantısında CHP'yi eleştirirken sözü Bursa'nın Nilüfer Belediyesi'ne getirdi. Erdoğan CHP'li Nilüfer İlçe Belediyesi'ni "Milletimizin değerleri ile bağları öylesine kopmuştu ki, CHP’li ilçe belediyesi mahalle komiteleri için yapılacak seçimde 5’te 1 oranda eşcinsel kotası koyabiliyor. Allah şaşırtmasın, şu hale bak ya. Böyle nereye savrulacağı belli olmuyor” diyerek eleştirdi.

'BELEDİYEDEN BAĞIMSIZ'

Nilüfer Belediyesi, Erdoğan'ın bu sözlerine yanıt verdi. "Mahalle Komiteleri, Nilüfer’de hak temelli, insan odaklı, kimseyi ötekileştirmeden hizmet üreten bir platformdur" diyen belediyeden Duvar'a yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"Demokrasi kültürünü aileden apartmana, apartmandan sokağa, sokaktan mahalleye, mahalleden kente ve tüm ülkeye yaymak amacıyla 2009 yılından bu yana yaşama geçirilen Mahalle Komiteleri, Nilüferliler olarak Türkiye’ye örnek olduğumuz, toplumun tüm kesimlerinin temsil edildiği bir demokrasi platformudur. Nilüfer Belediyesi’nden bağımsız bir yapısı olan, kentin ve doğal olarak mahallelilerin temsil edildiği, ortak akıl ve demokrasinin temeli olan bir oluşumdur."

Erdoğan: CHP'li belediye eşcinsel kotası getirmiş!Erdoğan: CHP'li belediye eşcinsel kotası getirmiş!

'MUHTARLAR MAHALLE KOMİTELERİNİN DOĞAL BAŞKANI'

Açıklamada, muhtarlaın, Mahalle Komiteleri’nin doğal başkanları olduğu ifade edilerek şöyle devam edildi: "O mahallede bulunan tüm STK’lar, kadın derneklerinin başkanları, cami derneklerinin başkanları, okul aile birliği başkanları, okul öğrenci başkanları, aile hekimlikleri, sendikalar, spor kulübü başkanları vs. de Mahalle Komitelerinin doğal üyesi olarak temsil edilir. Ayrıca, o mahalledeki her sandıkta 1 kişi olmak üzere, seçilen üyeler de Mahalle Komitesi’nde yer alır. Seçimlerde, Nilüfer’deki her bireyin Mahalle Komitelerinde aday olma ve oy kullanma hakkı vardır."

'İLK SÖZ HAKKI VATANDAŞIN'

AçıklamadaErdoğan'ın "5’te 1 oranda eşcinsel kotası koyabiliyor" sözlerine ise şöyle yanıt verildi: "Bizim yürüttüğümüz eşitlikçi çalışmalar sonucunda, dezavantajlı grupların yani kadın, genç, engelli ve LGBTİ bireylerin çekimserliğini yenmek, mahalledeki kararlara onların da katılımını sağlamak için başvuru olduğu takdirde mahalle bazında kota uygulanmaktadır. Mahalle Komiteleri, bu kentin sivil bir oluşumu, kente yönelik hizmetlere ve karar süreçlerine dahil olan bir yapıdır. Nasıl ki Nilüfer Belediye Meclisi’nde ilk söz hakkı vatandaşın ise, Mahalle Komiteleri de Nilüfer Belediyesi’nin tüm karar süreçlerine dahil edilmektedir. Yani Mahalle Komiteleri, Nilüfer’de hak temelli, insan odaklı, kimseyi ötekileştirmeden hizmet üreten bir platform."