Sözcü muhabiri Gökmen Ulu ceazevinden çıktı

Sözcü gazetesi davasındaki tek tutuklu olan muhabir Gökmen Ulu yurtdışına çıkış yasağı konarak tahliye edildi. Ulu, akşam saatlerinde Silivri Cezaevi'nden çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sözcü gazetesine açılan davanın görülmesine İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sözcü muhabiri Gökmen Ulu için tahliye kararı verdi. Mahkeme Ulu'ya yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Gökmen Ulu, bugün saat 21.00 sıralarında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden salıverildi. 174 günlük tutukluluğun ardından özgürlüğüne kavuşan Ulu'yu ilk olarak oğlu Ege Efe karşıladı. Baba oğul hasretlerini yerde sarılarak giderirken, Ulu'nun eşi, babası ve oğlu gözyaşlarını tutamadı.

Gökmen Ulu, cezaevi kapısında eşi ve oğluyla hasret giderdi.

'ADALET VE DEMOKRASİNİN ÇEKİŞTİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ'

Gökmen Ulu serbest kaldıktan sonra yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Ben bu 174 günü basın ve ifade hürriyeti, adalet ve demokrasi mücadelemizin bir bedeli olarak niteliyorum. Elbette, daha Türkiye'nin kat etmesi gereken çok mesafe var. Bunu bir umut damlası olarak görüyorum. Gazetecilerin, gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklanması ve gazetelerin baskı altına alınması o ülkede adalet ve demokrasinin can çekiştiğinin en bariz göstergesidir. Türkiye'nin bu utançtan kurtulması gerekiyor. Bu yarayı sarması gerekiyor. Özellikle bizim davamız, Sözcü Davası Türkiye'nin vicdanını yaraladı. Bu vicdanı yaralayan hasarları gidermek gerekir. Dosya ile birlikte bu yaraları kapatmak gerekir. Bunu bekliyor ve umuyoruz."

'BİR GAZETECİ OLARAK DOĞRULARI SÖYLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİM'

Gökmen ulu, bu akşam tahliye edildi.

Gökmen Ulu, konuşmasına şöyle devam etti: Türkiye'nin acilen normalleşmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin bütün renklerinin el ele tutuşması çok büyük önem taşıyor. Artık bu gerilim, ayrıştırma politikalarının bir kenara bırakılması gerekiyor. Halk yoruldu. Halkımız adalet, Cumhuriyet, demokrasi, barış ve özgürlükler ekseninde onurlarını birleştirmektedir. Mapus yata yata bitti. Başım öne eğilmedi. Şerefimle girdiğim bu zindandan şerefimle çıkıyorum. Bir gazeteci olarak doğruları dos doğru söylemeyi sürdüreceğim. Mustafa Kemal'in takipçisi olarak Atatürk'ün açtığı aydınlık yolda yürümeye devam edeceğim."

BURAK AKBAY HAKKINDA TUTUKLAMA KARARINA DEVAM

Bugün görülen mahkemede ayrıca aynı davada yargılanan Sözcü gazetesi çalışanı Mediha Olgun'ın adli kontrol kaldırılmasına yurt dışı yasağının ise devamına karar verildi. Sözcü'nün İmtiyaz Sahibi Burak Akbay hakkındaki tuklama kararının kaldırılması talebini ise mahkeme reddetti.

Mahkeme ayrıca davada tanık olarak dinlenecek olan Fehmi Koru için zorla duruşmaya getirilme kararı verdi. (HABER MERKEZİ)