SİNESEN Başkanı Ayden, 'Erdoğan'a hakaret'ten yargılanıyor

Ankara'da 102 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı protesto eyleminde atılan sloganlar nedeniyle 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret' iddiasıyla hakim karşısına çıkan SİNESEN Başkanı Zafer Ayden ve Beyoğlu Kent Savunması'ndan Deniz Özgür'ün duruşması 20 Mart'a ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DİSK'e bağlı SİNESEN Başkanı Zafer Ayden ve Beyoğlu Kent Savunması'ndan Deniz Özgür'ün 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla yargılanmasına İstanbul Adliyesi'nde devam edildi. Ankara'da 102 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın 2 gün sonrasında düzenlenen protestoda atılan sloganlar nedeniyle yargılanan Ayden ve Özgür, savunmalarında attıkları sloganların hakaret olmadığını belirterek, suçlamaları reddettiler. Ayden ve Özgür'ün avukatı Arman Yılmaz ise benzer bir gerekçeyle Çanakkale  5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 16 kişi hakkında beraat kararı verildiğini hatırlattı.

''IŞİD'İ LANETLEYEN SLOGAN ATTIM..'

Sinema Emekçileri Sendikası (SİNESEN) Başkanı Zafer Ayden, savunmasında, "İki gün önce Ankara'da patlama olmuştu. Protesto için insanlar toplanmıştı. İşçi olduğum için topluluğa katıldım. IŞİD'i lanetleyen slogan attım. Katiller bulunsun hesap sorulsun diye slogan attım ama hakaret içerikli hiçbir cümle kullanmadım" dedi.

Ayden'in ardından Beyoğlu Kent Savunması'ndan Deniz Özgür de eylemde attıkları sloganın hakaret olmadığını söyledi ve ekledi: "Ankara tren garında meydana gelen patlama sonucu insanlar ölmüştü. Bu olayı protesto etmek amacıyla kendiliğinden bir tepki oluştu. Herhangi bir parti ile ilgisi yoktur. Suçlamayı kabul etmiyorum."

Avukat Arman Yılmaz, Çanakkale Üniversitesi'nde yürüyüş yapan öğrencilere de 'Cumhurbaşkanına hakaret davası' açıldığını hatırlatarak, Çanakkale 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararda 16 kişi hakkında beraat verildiğini söyledi. Yılmaz, bu davada da beraat kararı verilmesini isteyerek kararın emsal niteliği taşıdığını belirtti.

Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 20 Mart 2018 tarihine erteledi.

(HABER MERKEZİ)