'Yıldırım'ın ABD dosyası kurşun gibi ağır'

Başbakan Binali Yıldırım üç günlük ABD ziyareti yarın başlıyor. Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, Yıldırım'ın ABD dosyası için 'kurşun gibi ağır' ifadesini kullanarak, en üst düzey görüşmenin Başkan Yardımcısı Pence ile olacağını yazdı. Ayrıca, Yahudi lobisini Türkiye'de yatırım yapmaya ikna etmeye çalışacağını yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, 7 Kasım akşamı varacağı ABD'de 8 Kasım'da Başkan Yardımcısı Mike Pence ile biraraya gelecek. Görüşmede; bölgesel konuların yanı sıra ABD'deki davalar, Gülen, IŞİD, YPG ve vize sorununun ele alınacağı belirtiliyor.

'"Yıldırım’ın ABD dosyasını bir cümleyle nasıl anlatırsın?' diye sorsaydınız, düşünmeden Nazım Hikmet’in 'Kurşun gibi ağır' dizesiyle yanıt verirdim" yorumunda bulunan Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek,  başbakanın ABD ziyaretinde en önemli ve tek siyasi randevusunun Pence ile olacağına dikkat çekti.

Yıldırım'ın ziyaretinin ikinci bölümünde Yahudi lobisini Türkiye'ye yatırım yapmaya ikna etmeye çalışacağını vurgulayan Zeyrek'in 'ABD dosyası kurşun gibi ağır' başlıklı köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

...Yıldırım, gezisinin ikinci bölümü için 9 Kasım 2017günü New York’a geçecek. Ziyaretin bu aşamasında Yıldırım, Varlık Fonu’nun patronu olarak görüşmeler yapacak. İlk buluşması Yahudi Lobisinin temsilcileriyle olacak. Ardından dünyanın en önemli yatırım ve fon şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle buluşacak. Yıldırım’ın Varlık Fonu’nu ve teşvik uygulamalarını anlatıp, “Türkiye güvenli bir ülke, kazanmak için Türkiye’ye yatırım yapın” çağrısı yapması bekleniyor.