Yazar Hamide Yiğit beraat etti

Yazar Hamide Yiğit beraat etti. Yiğit 'Tekmili Birden IŞİD' kitabı dolayısıyla yargılanıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar Hamide Yiğit, “Tekmili Birden IŞİD El Kaide’den IŞİD’e, Amerika için Cihat” kitabına ilişkin hakkında açılan davada hakim karşısına çıktı. Yazar beraat etti.

Yiğit hakkında, kitabında IŞİD petrollerinin Türkiye üzerinden diğer ülkelere satışına yer vermesi ve PYD’ye “terör örgütü” demediği gerekçesiyle “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılmıştı.

MA'da yer alan habere göre, Yiğit savunmasında, Ankara'da ifade alan mahkemenin kendisine PYD’nin bir "terör örgütü" olup olmadığını sorduğunu belirterek, "Türkiye’nin istikrarlı bir dış politikası olmadığı için bu soruya bu odadaki ve hatta Türkiye’deki hiç kimse kesin bir yanıt veremez. Dün Esad dost Esad’dı bugün değil. Dün düşman olan bugün dost olabiliyor. Tam tersi de olabiliyor. Dün dost olan bugün düşman olabiliyor. Bu yüzden beraatımı talep ediyorum" dedi.

Yazar Hamide Yiğit de beraat kararını, "Adaletin tecelli ettiğini görmek çok sevindirici bir şey. Ortada suç konusu yokken biz mahkeme kapılarında sürünüyoruz. Teröre karşı yazılmış bir kitabın terör propagandası yapmakla suçlanması ve yargılanması inanılmaz üzücüydü" sözleri ile değerlendirdi.