Ulaştırma Bakanlığı: Şile'de batan gemide kaptan yoktu

Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şile'de batan gemide kaptan olmadığı belirtildi. Açıklamada, soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Şile'deki gemi kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Liman Başkanlığı'nın izni ve bilgisi dışında gemi kaptanı, gemi baş makinisti ve 1 yağcının gemiden ayrıldığı anlaşılmaktadır" denildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul'un Şile açıklarında batan gemiyle ilgili açıklama yaptı. Gemi kaptanı ve gemi baş makinistinin gemide olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gemlik Limanı'ndan Karadeniz Ereğli Limanı'na dökme demir taşırken 1 Kasım'da Şile sahiline 7 mil mesafede batan 78,5 metre boyundaki “Bilal Bal" isimli gemide, acente tarafından Gemlik Liman Başkanlığı'na sunulan belgelere göre 10 personel bulunmaktaydı. Ancak Liman Başkanlığı'nın izni ve bilgisi dışında Gemi Kaptanı, Gemi Baş makinisti ve 1 Yağcının gemiden ayrıldığı, yine 1 gemicinin gemiye katıldığı anlaşılmaktadır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmış olup incelemeler sürdürülmektedir." (DHA)